OECD: ''AB ekonomisi yavaş bir şekilde toparlanıyor''

PARİS (AA) - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avrupa Birliği ekonomisinin yavaş bir şekilde toparlandığını, şu ana kadar çözülememiş ve yeni...

Google Haberlere Abone ol
OECD: ''AB ekonomisi yavaş bir şekilde toparlanıyor''

PARİS (AA) - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avrupa Birliği ekonomisinin yavaş bir şekilde toparlandığını, şu ana kadar çözülememiş ve yeni ortaya çıkan sorunların da endişe kaynağı olmayı sürdürdüğünü bildirdi.


OECD, AB ve Avro bölgesi ile ilgili ekonomi raporunu bugün yayınladı. Raporda, ekonomik büyüme hızının yavaş da olsa artış göstermesine rağmen, AB'nin birçok ülkesinde işsizlik oranının hala çok yüksek olduğu ve yine birçok ülkede yatırımların kriz dönemi öncesinin altında olduğu uyarısında bulunuldu. Raporda, kredilerdeki artışın da hala durgun olduğu vurgulandı.

AB için bu yıl yüzde 1,8, gelecek yıl yüzde 1,9 oranında büyüme hızı tahmininde bulunan OECD, Avro bölgesinde ise bu yıl yüzde 1,6, gelecek yıl ise yüzde 1,7 oranında büyüme hızı öngörüsünde bulundu.


Avrupa ekonomisi için önümüzdeki dönemdeki risklere dikkati çekilen raporda, İngiltere'nin AB'den çıkma tehlikesinin ekonomik belirsizliklere yol açabileceği kaydedildi. Raporda, yine bu riskin, AB ve İngiltere arasındaki ticaret ve doğrudan dış yatırımları olumsuz etkileyip, büyüme hızına zarar verebileceği kaydedildi.


OECD Genel Sekreteri Angel Gurria raporun yayınlanması dolayısıyla yaptığı açıklamada, ''Avrupa'daki en kötü kriz artık geride kaldı. Ancak bütün Avrupa vatandaşlarını fayda sağlayacağı ekonomik toparlanmanın güçlendirilmesi için hala yapacak çok şey var.'' dedi.

OECD Genel Sekreteri, mevcut çözümlere kolektif bir şekilde yanıt verilmesini önemli olduğunu vurguladı.



Yorumlar