ODTÜ mezuniyet töreni

- ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Acar: - "Terör bir insanlık suçudur. Hiçbir şekilde kabul edilemez. Masum insanları hedef alan katliamları düzenleyen teröristleri nefretle kınıyorum"

Google Haberlere Abone ol
ODTÜ mezuniyet töreni

ANKARA (AA) - ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar, terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Hiçbir şekilde kabul edilemez. Masum insanları hedef alan katliamları düzenleyen teröristleri nefretle kınıyorum." dedi.

ODTÜ Stadyumu'nda düzenlenen 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni öğrencilerin kortej yürüyüşüyle başladı.

Rektör Prof. Dr. Acar, buradaki konuşmasında, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Son bir yıl içinde ülkenin birçok kentinde terör saldırıları yaşandığını, 13 Mart'ta Kızılay'daki terör saldırısında ODTÜ öğrencileri Ozan Cihan Akkuş ve Berkay Baş'ı kaybettiklerini ifade eden Prof. Dr. Acar, "Terör bir insanlık suçudur. Hiçbir şekilde kabul edilemez. Masum insanları hedef alan katliamları düzenleyen teröristleri nefretle kınıyorum. Terörü siyah balonlarla kınayan öğrencilerimizi duyarlılıkları için kutluyorum, teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu yıl üniversitelerinin 60. akademik yılının kutlandığını dile getiren Prof. Dr. Acar, bundan 60 yıl önce sadece 40 öğrenciyle bir kaç barakada eğitime başlandığını hatırlattı. Bugün üç ayrı yerleşkede iki ülkede 29 bin öğrenciye eğitim öğretim verdiklerini aktaran Acar, mezun sayılarının bu akademik yılın sonunda 130 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Acar, ODTÜ'nün ülkenin en güçlü akademik kadrosuna sahip olduğuna vurgu yaptı. ODTÜ'nün mezunların başarısıyla gurur duyduğunu dile getiren Acar, mezunların bu yıl "İyiki ODTÜ var", "İyiki ODTÜ'lüyüm" sloganlarıyla dünyanın 60 kentinde 60. kuruluş yılını kutladığını kaydetti.

Acar, ODTÜ'nün uluslararası düzeyde tanınırlığa sahip bir araştırma üniversitesi olduğunu, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası araştırma fonlarından en büyük paya sahip olan kurumu olduğunu belirtti.

Acar, ODTÜ'nün ulusal ve uluslararası platformlarda sahip olduğu başarı ve saygınlığın öğretim üyeleri ve idari personelin özverili çalışmalarına dayandığını belirterek, tüm çalışanların, bugün mezun olan öğrencilerin eğitimi-öğretimi için emek verdiğini söyledi.

Prof. Dr. Acar, ODTÜ'nün demokrasi, laiklik, hukuk devleti, insan hakları, bireysel özgürlükler ve kadın erkek eşitliği gibi değerlere sahip olduğuna dikkati çekti.

- "Çalışma yaşamınızda çok başarılı olacağınıza inanıyorum"

Acar, ODTÜ'nün toplumun sorunlarına karşı duyarlı olduğunu, bu kültürün gelişmeyi ve aydınlığı desteklediği gibi gericiliğe de karşı durduğunu vurguladı.

ODTÜ kimliğinin önemli bir parçasının da doğaya ve ağaca verdikleri önem olduğunu ifade eden Acar, "Bozkırda yıllarca emek verilerek yaratılmış 'ODTÜ Ormanı'nın tarihçesini ve anlamını her ODTÜ'lü yakından bilir. Üniversitemiz, Eymir Gölü'nü de her türlü baskıya karşın yıllardır korumaktadır ve bundan sonra da korumaya kararlıdır." dedi.

Yeni mezunlara başarı ve mutluluklar dileyen Acar, üniversitenin sunduğu eğitim-öğretim ortamında kazandıkları bilgi ve becerilerle mezunların çalışma yaşamında çok başarılı olacaklarına inandığını kaydetti.

Konuşmanın ardından, lisans programında dereceye girenlere diploma, sertifika ve ödülleri, lisans ve çift ana dal lisans programını tamamlayan öğrenciler ile yüksek lisans mezunlarına diplomaları, yan dal mezunlarına da yan dal sertifikaları verildi.

Öğrenciler, kortej yürüyüşünde açtıkları pankartlarda 13 Mart'ta Kızılay'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Ozan Can Akkuş ve Berkay Baş'ı da unutmadı. Törende, "Mezuniyetimizi şehitlerimize armağan ediyoruz", "Şehitlerimizi unutursak kalbimiz kurusun" pankartları da dikkat çekti.


Yorumlar