Odatv davasında savcının mütalaası istendi

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, mütalaasını hazırlaması için dosyanın savcılığa gönderilmesine hükmetti

Google Haberlere Abone ol
Odatv davasında savcının mütalaası istendi
Gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 13 sanığın yargılandığı dava dosyası, mütalaasını hazırlaması için savcılığa gönderildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki altıncı duruşmaya, sanıklardan Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteciler Barış Pehlivan, Ahmet Şık, Nedim Şener, Barış Terkoğlu ile eski emniyet müdürü Hanefi Avcı, Muhammet Sait Çakır ve Coşkun Musluk katıldı. Diğer sanıkları, avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan sanıklardan Ahmet Şık, önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Bizi gözaltına alan ve sorgulama işlemi başlatan Zekeriya Öz ile iddianamemizi yazan Cihan Kansız şu anda firarda. Tutuklayan hakim İbrahim Balık şu anda cezaevinde. Ayrıca bizi daha önce yargılayan mahkeme heyeti başkanı Mehmet Ekinci de firardadır. Durum açıklığa kavuşmuştur. Çete faaliyeti yürüten Gülen ekibinin tüm destekçilerinin cezalandırılmasını istiyoruz. Haklarında suç duyurusu yapılsın. Beraatimize karar verilsin." dedi.

NE OLMUŞTU ? 

İddianamede, Yalçın Küçük'ün ''silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek'' gibi suçlardan 21 yıldan 43 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Soner Yalçın'ın 36, Ahmet Şık, Nedim Şener ve Hanefi Avcı'nın da 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, diğer sanıklara da benzer suçlara ilişkin 7,5 ile 23 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezaları verilmesi talep ediliyor.

Davanın sanıkları arasında yer alan Kaşif Kozinoğlu'nun tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde 12 Kasım 2011'de hayatını kaybetmesi nedeniyle hakkında dava düşürülmüştü.

Dava dosyası, dönemin Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yasal düzenlemeyle kapatılması sonrası İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanmıştı.
 

Yorumlar