Ocakçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

- Hayatını kaybeden Yargıtay Onursal Birinci Başkanı Ocakçıoğlu'nun cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi

Google Haberlere Abone ol
Ocakçıoğlu son yolculuğuna uğurlandı

ANKARA (AA) - Hayatını kaybeden Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmet Ocakçıoğlu için Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılındı.

Cuma namazının ardından Kocatepe Camisi İmam Hatibi İsmail Coşar'ın kıldırdığı cenaze namazına, Yargıtay Onursal Birinci Başkanı Ocakçıoğlu'nun ailesi, yakınları, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay üyeleri, tetkik hakimleri, Cumhuriyet Savcıları ve Yargıtay personeli katıldı.

Cenaze namazından sonra Ocakçıoğlu'nun cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Ocakçıoğlu'nun öz geçmişi

Malatya'nın Darende ilçesinde 1930'da dünyaya gelen Ocakçıoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1952'de mezun olduktan sonra Fransa'ya giderek Paris Üniversitesinden "Hukuk Doktoru" unvanını aldı.

Çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 1973'te Yargıtay üyeliğine seçilen Ocakçıoğlu, 1981'de Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluna (HSYK) üye olarak atandı.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından Yargıtay birinci başkanvekilliğine iki kez seçilen Ocakçıoğlu'nun inceleme ve çeviri yazıları, Yargıtay Dergisi ve Adalet Bakanlığı ile Ankara ve İstanbul üniversiteleri hukuk fakültelerinin yayınlarında yayımlandı.

Yorumlar