Obama’yı yaz tatilinin ardından yoğun bir gündem bekliyor

- ABD Başkanı Obama, ailesiyle birlikte ülkenin kuzeydoğusundaki lüks adada geçirdiği 16 günlük tatilinin ardından bugün mesaisine başlayacak - Obama'yı tatil sonrası, sel felaketinin yaşandığı Louisiana eyaletini ziyaret, Çin ve Laos’u kapsayan Asya turu, Kongre’den Zika virüsüyle mücadele için finansman sağlama ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’ın kampanyasına destek verme de dahil yoğun bir gündem bekliyor

Google Haberlere Abone ol
Obama’yı yaz tatilinin ardından yoğun bir gündem bekliyor

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, ailesiyle geçirdiği 16 günlük yaz tatilinin ardından mesaisine bugün başlayacak.

Tatil sonrası Obama’yı sel felaketinin yaşandığı Louisiana eyaletini ziyaret, Çin ve Laos’u kapsayan Asya turu, Kongre’den Zika virüsüyle mücadele için finansman sağlama ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’ın kampanyasına destek verme de dahil yoğun bir gündem bekliyor.

Obama, son senelerde olduğu gibi bu yıl da yaz tatilini ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Massachusetts eyaletindeki Martha’s Vineyard adlı lüks adada geçirdi.

Eşi Michelle Obama, kızları Malia ve Sasha ile 6 Ağustos’tan beri Martha’s Vineyard'da bulunan Obama, günlerini golf oynayarak, ailesiyle yemek yiyerek ve yürüyüş yaparak geçirdi.

Dün akşam saatlerinde Beyaz Saray’a dönen Obama, tatil sonrası ilk gününde Oval Ofis’te brifing alacak. Obama ayrıca, Letonya ile Türkiye’yi kapsayan Avrupa seyahatine bugün başlayacak olan Yardımcısı Joe Biden ile öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Obama, salı günü ise sel felaketinden dolayı birçok insanın yaşamını yitirdiği ve binlerce kişinin evsiz kaldığı Louisiana eyaletine gidecek.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Louisiana’yı geçen cuma günü ziyaret ederken, Obama’nın eyaletteki zararı yerinde görmek yerine tatiline devam etmesi selden etkilenen eyalettekilerin büyük tepkisini çekmişti.

- Son Asya gezisine çıkacak

Obama, 2-9 Eylül tarihlerinde Çin ve Laos’u kapsayan Asya turuna çıkacak. Çin’de G20 Liderler Zirvesi’ne iştirak edecek olan Obama, Laos’ta ise ABD-ASEAN Zirvesi ve Doğu Asya Zirvesi’ne katılacak.

Beyaz Saray, bu seyahatin Obama’nın görevini ocak ayında bırakmasından önceki muhtemelen son Asya gezisi olacağını bildirmişti.

- Zika virüsüyle mücadelede finansman talebini yinelecek

Başkan Obama, gelecek haftalarda, Kongre’nin özellikle Zika virüsüyle mücadeleye yönelik finansman isteğini onaylaması için çaba harcayacak.

ABD Kongresi şu anda 7 haftalık tatilde. Kongre, eylül ayının ilk pazartesi günü kutlanan “Emek Günü”nün ardından çalışmalarına yeniden başlayacak.

Geçen şubat ayında virüsle mücadele için talep ettiği 1,9 milyar dolar finansman sağlanmasına yönelik talebinin Kongre’de onaylanmamasının ardından Obama’nın, özellikle Miami kentinde Zika virüsü vakalarında görülen artışla da finansman isteğini yinelemesi bekleniyor.

- Hillary Clinton’a destek kampanyasını sürdürecek

Başkan Obama, Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’ın kampanyasına da destek vermeye devam edecek.

Beyaz Saray’daki ilk döneminde dışişleri bakanlığı görevini verdiği Clinton’ın başkanlık seçimi kampanyasına özellikle ekim ayında daha fazla destek vermesi beklenen Obama, Clinton için ilk kez geçen ay sahaya inmişti. Obama, Kuzey Carolina eyaletinde Clinton’ın mitingine katılarak Demokratların adayı için destek istemişti.

Yorumlar