Obama, Suudi Veliaht Prens Salman ile görüşecek

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama’nın, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve aynı zamanda ikinci veliaht prensi olan Muhammed bin Salman ile yarın...

Google Haberlere Abone ol
Obama, Suudi Veliaht Prens Salman ile görüşecek

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama’nın, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve aynı zamanda ikinci veliaht prensi olan Muhammed bin Salman ile yarın görüşeceği bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Eric Schultz, ABD Başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Obama’nın, başkent Washington’da temaslarda bulunan Suudi Arabistan ikinci veliaht prensi Muhammed bin Salman ile yarın bir görüşme gerçekleştireceğini belirtti.

Görüşmenin Beyaz Saray’da yapılacağını ifade eden Schultz, görüşmenin Obama ile Salman’a, Suriye ve Yemen konusunun yanı sıra terör örgütü DAEŞ’e karşı yürütülen kampanyada ABD’nin, Suudi Arabistan’la işbirliğini ele alma imkanı sunacağını kaydetti.

Schultz, Suudi yetkilinin bugün de Beyaz Saray’da ABD Hazine Bakanı Jack Lew ve Enerji Bakanı Ernest Moniz’in hazır bulunacağı Obama’nın Ulusal Ekonomik Konseyi ile bir araya geleceği bilgisini paylaştı.

Muhammed bin Salman, ABD’deki temasları kapsamında bugün erken saatlerde Pentagon’da ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile bir araya gelmişti.

Yorumlar