Obama, kolluk kuvvetleri yetkilileriyle görüşecek

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama’nın 5 polisin keskin nişancı saldırısıyla hayatını kaybettiği Dallas’taki saldırının ardından yarın kolluk...

Google Haberlere Abone ol
Obama, kolluk kuvvetleri yetkilileriyle görüşecek

WASHINGTON (AA) – ABD Başkanı Barack Obama’nın 5 polisin keskin nişancı saldırısıyla hayatını kaybettiği Dallas’taki saldırının ardından yarın kolluk kuvvetleri yetkilileriyle Beyaz Saray’da bir araya geleceği bildirildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında, geçen hafta yaşanan Dallas saldırısına ilişkin soruları yanıtladı.

Obama’nın Dallas Belediye Başkanı Mike Rawlings’in daveti üzerine bugün Dallas’a gideceğini hatırlatan Earnest, Obama’nın öldürülen polisler için düzenlenecek anma etkinliğine katılacağını belirtti.

Earnest, Obama’ya eşi Michelle Obama’nın yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Kongre’deki bazı liderlerin de eşlik edeceğini kaydetti.

Obama’nın etkinlikte bir konuşma yapmasının beklendiğini ifade eden Earnest, Dallas kentinde yaşayan ABD’nin bir önceki başkanı George W. Bush’un da anma programı konuşmacıları arasında bulunduğunu bildirdi.

- Obama, emniyet yetkilileriyle görüşecek

Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Obama’nın Dallas ziyaretinin ardından yarın Beyaz Saray’da kolluk kuvvetleri yetkilileriyle bir araya geleceği bilgisini verdi.

Toplantının daha önce yapılan görüşmelerin bir parçası olduğunu dile getiren Earnest, Obama’nın, yerel halk ile güvenlik birimleri arasındaki güven boşluğunu gidermeye yönelik spesifik çözümler bulmak istediğini ifade etti.

Earnest toplantıda ayrıca akademisyen, sivil haklar savunucuları ve yerel siyasi liderlerin de yer alacağını belirtti.

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde, iki siyahinin polis tarafından öldürülmesine tepki için geçen hafta perşembe gecesi düzenlenen protesto gösterilerinde 5 polis memuru öldürülmüştü.

Yorumlar