Obama 21 kişiye "Başkanlık Özgürlük Madalyası" taktı

- Ülkedeki en yüksek sivil nişan olan "Başkanlık Özgürlük Madalyası"nı almaya hak kazanan 21 kişiye madalyalarını takan ABD Başkanı Obama, hepsiyle ilgili ayrı ayrı yorumlarda bulundu - Obama, basketbol efsanesi Kerim Abdülcabbar'ı, "O, hem de hiç kolay ve popüler olmayan zamanlarda Müslüman halklarla yan yana durdu" diyerek takdim etti

Google Haberlere Abone ol
Obama 21 kişiye "Başkanlık Özgürlük Madalyası" taktı

WASHINGTON (AA) - ABD Başkanı Barack Obama, ülkede verilen en yüksek sivil nişan olan "Başkanlık Özgürlük Madalyası"nı almaya hak kazanan 21 kişiye, Beyaz Saray'da yapılan törende madalyalarını taktı.

Obama'nın başkan olarak son kez katıldığı madalya töreninde, nişana layık görülen spor dünyasından müzik ve sinema dünyasına kadar farklı alanlarda 21 kişi onurlandırıldı.

Ödül alanlar arasında basketbol efsaneleri Kerim Abdülcabbar ve Michael Jordan, televizyon ve radyo spikeri Vin Scully, sanat dünyasından Robert De Niro, Tom Hanks, Ellen DeGeneres, Robert Redford, Diana Ross, Cicely Tyson, senarist Lorne Michaels, şarkıcı Bruce Springsteen, mimar Frank Gehry ve heykeltıraş Maya Lin bulunuyor.

Ayrıca bilim dünyasından fizikçi Richard Garwin, Microsoft'un kurucusu olan ve hayırseverlik kurumlarıyla bilinen Bill Gates ve eşi Melinda Gates, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) için yazılım geliştiren Margaret H. Hamilton, bilgisayar mühendisi Amiral Grace Hopper, Amerikan yerlilerinin haklarını savunan toplumsal lider Elouise Cobell, hukukçu Newt Minow ve Miami Dade Koleji Rektörü Eduardo Padron da törende madalyalarını aldı.

Törende yaptığı konuşmada, madalya alan her bir kişinin ABD'ye çok büyük hizmet ettiğini vurgulayan Obama, tüm madalya sahipleriyle ilgili ayrı ayrı yorumlarda bulundu.

Obama, dünyada basketbolun efsane isimlerinden Kerim Abdülcabbar için "O, hem de hiç kolay ve popüler olmayan zamanlarda Müslüman halklarla yan yana durdu." dedi.

Bir diğer basketbol efsanesi Michael Jordan'dan da övgüyle bahseden Obama, onun uluslararası bir basketbol ilgisine mazhar olduğunu ve birçok basketbolcuya ilham verdiğini belirtti.

"Başkanlık Özgürlük Madalyası", ABD'de verilen en yüksek sivil onuru temsil ediyor.

Yorumlar