Üsküdar'da fırın denetimi

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki ekmek fırınlarını denetledi. İlçedeki fırınları gıda mühendislerinin katılımıyla...

Google Haberlere Abone ol
Üsküdar'da fırın denetimi

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki ekmek fırınlarını denetledi.

İlçedeki fırınları gıda mühendislerinin katılımıyla denetleyen ekipler, sağlıksız üretim yapan ve hijyenik olmayan işletmelerin sahipleri hakkında tutanak hazırladı. İşletme sahiplerine süre veren belediye yetkilileri, verilen süre içerisinde eksikleri giderilmeyen iş yerleri hakkında, kapatma dahil, cezai işlem uygulanacağı uyarısında bulundu.

Üsküdar Belediyesi gıda mühendisi Aysun Aydın, denetimlerin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yıl içerisinde rutin olarak denetimlerini sürdürdüklerini ifade ederek, "Ancak ramazan dolayısıyla üretim yoğunluğu artan fırınlarda denetimlerimizi sıklaştırdık. Temel gıda maddesi olan ekmek ve unlu mamuller, ramazanda çok fazla tüketiliyor" dedi.

Aydın, yaptıkları denetimlerde genel hijyen, ortam hijyeni, personel hijyenine bakarak gramaj kontrolleri yaptıklarını belirterek, "Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıldığı zaman öncelikle iş yeri sahibine süre veriyoruz. Hata ile ilgili tutanak düzenliyoruz. Verilen süre içerisinde hatayı gidermezse ona göre cezai işlem uygulanıyor. En büyük cezada kapatma cezası oluyor." şeklinde konuştu.




Yorumlar