Nusaybin patlayıcılardan arındırılıyor

- Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun tamamlandığı Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri, teröristlerin tuzakladığı çoğunluğu basma düzenekli patlayıcıları imha ediyor - Bin 256 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildiği operasyonun ardından son bir ayda yapılan çalışmada tuzaklanmış 132 bomba daha bulundu

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin patlayıcılardan arındırılıyor

MARDİN (AA) - HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanan 132 el yapımı patlayıcı daha imha edildi.

İlçede PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan ve 3 Haziran'da tamamlanan "Atmaca-7 Operasyonu"nun ardından arama tarama çalışmaları sürüyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 495 teröristin etkisiz hale getirildiği, 515 barikatın kaldırıldığı, bin 256 el yapımı patlayıcının imha edildiği ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede Abdülkadirpaşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Zeynelabidin ve Kışla mahallelerinde teröristlerce yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, uzman ekiplerce tek tek ortaya çıkarılıyor.

- 132 bomba bulundu

Başarıyla tamamlanan terör operasyonunun ardından son bir ayda teröristlerce tuzaklanan çoğunluğu basma düzenekle güçlendirilmiş 132 el yapımı patlayıcı daha tespit edildi.

Teröristlerce mutfak tüplerine yerleştirilen, metal parçalarla güçlendirilen ve harekete duyarlı sensör konulan patlayıcı tuzakları, dedektör köpeklerin yardımıyla ortaya çıkarıldıktan sonra bomba imha ekiplerince kontrollü infilak ettirildi.

PKK mensuplarının karışık düzeneklerle tuzakladığı patlayıcıları uzaktan kontrol etmek için yüzlerce metre uzunluğunda birden fazla kablo bağlantıları kullandığını kaydeden güvenlik kaynakları, patlayıcıların etkisini artırmak amacıyla metal parça, çivi, bilye, tüp, yangın tüpü, çelik tencere gibi malzemeler kullandığını belirtti.

Patlayıcıların operasyondan uzun süre önce cadde ve sokaklara yerleştirildiğini, fark edilmelerini önlemek amacıyla üzerinin kapatıldığını dile getiren uzmanlar, yüzlerce kilogram ağırlığındaki patlayıcılar etkisiz hale getirilirken çevredeki binalarda büyük tahribat oluştuğunu anlattı.

Teröristlerin, patlayıcıları evin birçok bölümüne, genellikle kapı ve pencerelerin giriş noktaları ile gardırop, yatak altı, mutfak tezgahı, çocuk beşiği ve soba içlerine yerleştirdikleri tespit edildi.



Yorumlar