Nobel ödüllü Sancar'ın büstü açıldı

- Prof. Dr. Sancar, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin girişine yerleştirilen büstünün açılış törenine katıldı - Sancar: - "Beni bu şekilde onurlandırdıkları ve Türk halk sağlığına büyük katkıları olan büyük tarihi insanların içinde beni de saydıkları için çok minnettarım"

Google Haberlere Abone ol
Nobel ödüllü Sancar'ın büstü açıldı

ANKARA (AA) - Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin girişine yerleştirilen büstü, düzenlenen törenle açıldı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesindeki törende konuşan Prof. Dr. Sancar, büstün kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesinin tıp alanına büyük katkıları bulunduğuna işaret eden Sancar, "Beni bu şekilde onurlandırdıkları ve Türk halk sağlığına büyük katkıları olan büyük tarihi insanların içinde beni de saydıkları için çok minnettarım. Beni yetiştiren ve bu seviyeye getiren Türkiye Cumhuriyeti'ne ve hocalarıma minnettarım. Sağolun, varolun." diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen de Tıp Fakültesinin giriş salonunda, evrensel tıbba katkısı olan Gevher Nesibe Sultan'dan başlayıp Hulusi Behçet'e uzanan 8 Türk bilim insanın büstlerinin bulunduğunu bildirdi.

Büstlerin insan ömrünün sınırlarını kaldırdığını, sahip olunan ve sahip çıkılması gereken değerleri en canlı halleri ile gösterdiğini dile getiren Özen, "Tıp fakültesi öğrencilerimiz, her gün bu güzide mirasın önünden geçmeden önce onların tıbba yaptıkları katkıları da taçlandıran ve insanımızı gururlandıran hocamızın büstünü görerek kendilerine gelecekte düşecek büyük görevi hissederek okula gireceklerdir. Tıp fakültesinin girişinde Nobel ödülü almış ilk Türk doktoru Prof. Dr. Sancar'ın büstünü açıyoruz." diye konuştu.

Rektör Özen, büstün Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Demirkalp tarafından yapıldığını belirtti.

Daha sonra Prof. Dr. Sancar ve Prof. Dr. Özen, büstün açılışını gerçekleştirdi.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerden büyük ilgi gören Sancar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Sancar'ın eşi Esta Gwendolyn Sancar da katıldı.

Yorumlar