Kıbrıs müzakereleri

- KKTC Başbakanı Özgürgün: - "Eşitlik temelinde bir anlaşmaya hazırız. 2016 sonunda bir çözüme ulaşılmasını ümit ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Kıbrıs müzakereleri

LEFKOŞA (AA) - KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs'ta devam eden müzakerelere ilişkin, eşitlik temelinde bir anlaşmaya hazır olduklarını belirterek, "2016 sonunda bir çözüme ulaşılmasını ümit ediyoruz." dedi.

Özgürgün, Yılmaz Bora başkanlığındaki Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) Mücahitler Derneği Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Konuşmasında, Kıbrıs müzakerelerinin yıllar boyunca sürdüğünü belirten Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının sesinin pek fazla duyulamadığını, çünkü Rum tarafının "tanınmış" olmanın avantajlarını kullandığını ifade ederek, "Haklı mücadelemiz bitmeyecek, bu mücadele sonuna kadar sürdürülecek." diye konuştu.

Kıbrıs Türk halkının eşit bir halk olduğunu, Rum halkından hiçbir eksiğinin bulunmadığını vurgulayan Özgürgün, "Rum tarafı Kıbrıs Türk halkını eşit görmüyor ama gördüğü gün sorun çözülür, eşitliğimiz kabul edildiği gün anlaşma olur." şeklinde konuştu.

Özgürgün, iki kesimli, iki kurucu devletin statüsünün kabul edilmesi halinde anlaşma olabileceğine işaret ederek, 2016 yılı sonuna kadar bir çözümü eşitlik temelinde desteklediklerini vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının adada insanca, eşit şekilde yaşama arzusunu ortaya koyduğunu dile getiren Özgürgün, "Hükümet olarak bir anlaşmaya, Cumhurbaşkanı'nın masada eşitlik temelinde ana vatan Türkiye ile birlikte götürdüğü sürece destek veriyoruz. Eşitlik temelinde bir anlaşmaya hazırız. 2016 sonunda bir çözüme ulaşılmasını ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kıbrıs'ta müzakereler, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın göreve gelmesinin ardından BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'nin arabuluculuğunda 15 Mayıs 2015'te yeniden başlamıştı.

Yorumlar