Niğde'de FETÖ/PDY davası

- Eski İŞKUR şube müdürünün de aralarında bulunduğu öğretmen ve emniyet mensubu 11 sanığın yargılanmasına başlandı - Tutuklu 3 öğretmen tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
Niğde'de FETÖ/PDY davası

NİĞDE (AA) - Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla dava açılan tutuklu eski İŞKUR şube müdürü, öğretmen ve emniyet mensubu 11 kişi hakim karşısına çıktı.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklardan eski İŞKUR Şube Müdürü Halil İbrahim A, Komiser Yardımcısı Murat T, polis Mahmut İlker A. ile öğretmenler Sayim K, Mehmet Ali D, Levent Y, Ömer İ, Serkan E. ve Ferhat A. ile tutuksuz sanık fabrika işçisi Murat B. ve avukatları hazır bulundu.

Bafra'da tutuklu olan öğretmen Davut B. ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Halil İbrahim A. savunmasında, "ByLock" programını kendisine kimsenin tavsiye etmediğini, mesajlaşma programı olduğu için deneme amacıyla telefonuna indirdiğini öne sürdü.

Davut B. ise terör örgütü üyesi olmadığını, güncel programlara merakı olduğu için ByLock programını indirdiğini ancak programla görüşme yapmadığını söyledi.

Sayim K. da Aktif-Sen'e üye olduğunu belirterek, "Sendikaya üye oldum, Mart 2015'te üyelikten çıktım. Yüksek lisans imkanlarından yararlanmak için üye olmuştum. Vadedilen yüksek lisans imkanları gerçekleşmeyince üyelikten çıktım." dedi.

Öteki sanıklar da hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, Levent Y, Ömer İ. ve Serkan E.nin tahliyesine, diğerlerinin tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı 9 Mayıs'a erteledi.

Yorumlar