"Millet onlara öyle bir tokat vurdu ki sesi Pensilvanya'dan çıktı"

- Sağlık Bakanı Akdağ: - "(Sosyal medyadaki tehdit içerikli paylaşımlar) Onlar da Türkiye'de herhangi bir hain teşebbüsün milletin o sapasağlam irade duvarına çarpıp paramparça olacağını biliyorlar. Bunun en ağırını 15 Temmuz'da denediler ama millet onlara öyle bir tokat vurdu ki tokadın sesi Pensilvanya'dan çıktı" - "AK Parti'yi Türkiye'de siyaset sahnesinden silmek için, Türkiye'yi o geçmiş siyaset alışkanlıklarının karanlık kuyusuna sürüklemek için çok gayret ettiler ama Allah'a şükürler olsun, başta Rabbül Alemin izin vermemesi ve milletimizin bu doğrultuda hareket etmesiyle, arkamızda durmasıyla bunu başaramadılar" - "Memleketteki yatırım, refah, kalkınma hamlelerimiz sürecek, sosyal hizmetler hamlelerimiz devam edecek. Türkiye bizden bunu bekliyor." - "Hastanelerde halen 89 yaralımız var. Bunların 17'si yine ağır yaralı olarak düşündüğümüz kardeşlerimiz, gazilerimiz"

Google Haberlere Abone ol
"Millet onlara öyle bir tokat vurdu ki sesi Pensilvanya'dan çıktı"

ERZURUM (AA) - ZEHRA MELEK ÇAT - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Onlar da Türkiye'de herhangi bir hain teşebbüsün milletin o sapasağlam irade duvarına çarpıp paramparça olacağını biliyorlar. Bunun en ağırını 15 Temmuz'da denediler ama millet onlara öyle bir tokat vurdu ki tokadın sesi Pensilvanya'dan çıktı." dedi.

Bakan Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminde yaralanan vatandaşların durumlarını yakından takip ettiklerini bildirdi.

Ankara ve İstanbul'daki hastanelerde 15 Temmuz gazilerinin tedavilerinin devam ettiğine değinen Akdağ, "Hastanelerde halen 89 yaralımız var. Bunların 17'si yine ağır yaralı olarak düşündüğümüz kardeşlerimiz, gazilerimiz." diye konuştu.

Akdağ, darbe girişiminin üzerinden yaklaşık bir ay geçtiğini ve hükümetin yatırımlarına devam ettiğini vurgulayarak, bu süreçte Erzincan ve Şanlıurfa'ya gidip il değerlendirmesi yaptıklarını, ihtiyaçları belirlediklerini ve yatırımları gözden geçirdiklerini belirtti. Akdağ, "Elbette memleketteki yatırım, refah, kalkınma hamlelerimiz sürecek, sosyal hizmetler hamlelerimiz devam edecek. Türkiye bizden bunu bekliyor. Biz de AK Parti olarak bunu yapmaya mecburuz." ifadesini kullandı.

Akdağ, FETÖ ile bağlantılı olduğu belirlenen bazı sosyal medya hesaplarından tehditvari paylaşımların yapıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bunlar hala Türkiye'de 'bir kaos oluşturabilir miyiz, insanları huzursuz edebilir miyiz?' düşüncesiyle hareket edenler. Yoksa onlar da Türkiye'de herhangi bir hain teşebbüsün milletin o sapasağlam irade duvarına çarpıp paramparça olacağını biliyorlar. Bunun en ağırını 15 Temmuz'da denediler ama millet onlara öyle bir tokat vurdu ki tokadın sesi Pensilvanya'dan çıktı. Dolayısıyla Allah'ın izniyle hiçbir şey olmayacaktır. Biz sapasağlam yolumuza milletimizle birlikte devam ediyoruz."

- "AK Parti ülkeye 2 cumhurbaşkanı çıkardı"

Bakan Recep Akdağ, 14 Ağustos 2001'de kurulan AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla sade bir kutlama yapacaklarını belirterek, kendisinin üniversitede öğretim üyesi olduğu için AK Parti saflarına kuruluşundan bir yıl sonra katıldığını söyledi.

AK Parti'nin milletin partisi olarak siyasete başladığını vurgulayan Akdağ, şu görüşlere yer verdi:

"AK Parti, birtakım çıkar çevrelerinin ya da toplum mühendisliği ile oluşturulan bir parti değildi. Onun için zaten kurulduktan bir sene sonra iktidara geldi. Milletin partisi olduğunu da 14-15 senelik performansıyla gösterdi. Bunun 14 senesi iktidarda geçti. Milletin büyük bir desteğini almış bir partiyiz. AK Parti ülkeye iki cumhurbaşkanı çıkardı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sadece milletimizin göz bebeği değil, bütün dünyanın mazlum insanlarının, mazlum ülkelerinin göz bebeği haline geldi. AK Parti'yi Türkiye'de siyaset sahnesinden silmek için, Türkiye'yi o geçmiş siyaset alışkanlıklarının karanlık kuyusuna sürüklemek için çok gayret ettiler ama Allah'a şükürler olsun, başta Rabbül Alemin izin vermemesi ve milletimizin bu doğrultuda hareket etmesiyle arkamızda durmasıyla bunu başaramadılar."

Bakan Akdağ, Türkiye'nin geçmişteki siyaset alışkanlıklarının karanlık kuyusuna sürüklenmek istendiğine işaret etti.

Akdağ, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'daki o kahpe, ahlaksız, hain darbe girişimi de bunun sonuncusuydu. Burada da başarılı olamadılar. Kurumsallaşmış bir AK Parti var. Kurumsallaşmış bu parti Türkiye'ye kendi içinden takdim ettiği cumhurbaşkanıyla çok güçlü bir idari yapı oluşturmuş durumda, milletin desteği sayesinde. Bu kurumsal yapı millete hizmet etmeye devam ediyor."

Yorumlar