NKÜ Geleneksel Bahar Şenlikleri ve Kitap Günleri

- NKÜ Rektörü Prof. Dr. Şimşek: - "Bu dönem ülkemizde yaşanan malum sebeplerden dolayı çok eğlence ağırlıklı bir program değil de, üniversitede öne çıkarılması gereken kültürel faaliyetler düzenledik. İlk defa üniversitemizde, belkide üniversitelerde ilk olan kitap fuarı, kitap günleri düzenledik."

Google Haberlere Abone ol
NKÜ Geleneksel Bahar Şenlikleri ve Kitap Günleri

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından düzenlenen "Geleneksel Bahar Şenlikleri ve Kitap Günleri'' başladı.

Şenlikler kapsamında NKÜ Ziraat Fakültesi önünde düzenlenen açılış töreninde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Mehter takımı ve NKÜ Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisinin ardından, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağlı Yazar Tayfun Şahin ve beraberindekiler ile birlikte kitap fuarının açılışını gerçekleştirdi.

Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2006 yılında kurulan üniversitenin ciddi bir mesafe katettiğini söyledi.

NKÜ olarak kültürel faaliyetlere ağırlık verdiklerini ifade eden Şimşek, "Sadece eğitim kalitesi ve eğitim faaliyetleri ile değil, öğrencilerimizin özellikle sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini de arzu ediyoruz. 83 öğrenci topluluğumuz var. Her türlü imkanı veriyoruz onlara ki hayata daha iyi hazırlansınlar, kendilerini iyi geliştirsinler." diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan terör olayları nedeniyle etkinliklerde eğlence programlarına ağırlık vermediklerini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu dönem ülkemizde yaşanan malum sebeplerden dolayı çok eğlence ağırlıklı bir program değil de, üniversitede öne çıkarılması gereken kültürel faaliyetler düzenledik. İlk defa üniversitemizde, belkide üniversitelerde ilk olan kitap fuarı, kitap günleri düzenledik. Bu amaçla bazı yazarlarımız gelecekler. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum."

13 Mayıs'a kadar sürecek etkinlikler kapsamında, yazarlarla söyleşiler ve imza günleri, topluluk faaliyetleri, sportif etkinlikler, sergiler, sinema ve tiyatro günleri, stand-up gösterileri ve çeşitli yarışmalar düzenlenecek.

Yorumlar