İstanbul Valisi, habercilerle bir araya geldi

- Vali Şahin: - "15 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da cinayet ortalaması 1-2'yi geçmiyor. Gönül hiç olmamasını ister tabii ki. Ama böyle büyük metropollere baktığınız zaman İstanbul gerçekten çok güvenli. Metropol güvenliği açısında terör tehdidi dışında İstanbul, dünyanın en güvenli metropollerinden birisi." - "İstanbul bir dünya şehri ve büyük bir metropol ama aslında Anadolu'nun kodlarını da hala barındırıyor. Ahlak, etik, inanç, aile ve diğer değerler, birçok şeyi tolere ediyor. Yanlış davranışların düzeltilmesinde yardımcı oluyor."

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Valisi, habercilerle bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 milyon insanın yaşadığı kentte cinayet ortalamasının 1-2'yi geçmediğini belirterek, "Büyük metropollere baktığınız zaman İstanbul gerçekten çok güvenli. Terör tehdidi dışında İstanbul, dünyanın en güvenli metropollerinden birisi." dedi.

Vali Şahin, medya organlarının haber müdürleriyle İstanbul Ticaret Odası'nın Eminönü'ndeki binasında gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Şahin, AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'ın da yer aldığı toplantının, medya kuruluşlarında, haberciliğin sorumluluk makamında bulunanlarla tanışma ve sohbet amaçlı düzenlendiğini söyledi. Toplantının ağırlıklı konusunu, İstanbul'daki güvenlik olayları oluşturdu.

Valilik olarak zaman zaman Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri başta olmak üzere farklı kesimlerle bir araya gelindiğini belirten Şahin, "Sizlerle hem samimi bir ortamda sohbet etmek hem de önerilerinizi almak için bir araya gelmek istedik." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da güvenlik ve huzurun sağlanması için çok ciddi çalışmaların yürütüldüğünü ve bunun da olumlu sonuçlarının alındığını dile getiren Şahin, "15 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da cinayet ortalaması 1-2 cinayeti geçmiyor. Gönül hiç olmamasını ister tabii ki. Ama böyle büyük metropollere baktığınız zaman İstanbul gerçekten çok güvenli. Metropol güvenliği açısında terör tehdidi dışında İstanbul, dünyanın en güvenli metropollerinden birisi. 15 milyon insanın yaşadığı şehirde günde ortalama bizim 900 hadisemiz var. Bunun içerisinde çok basit yaralamalar da var. Kaza ve yangınlar, ufak çaplı hırsızlıklar da var." diye konuştu.

Geçen yıla göre İstanbul'daki asayiş olaylarında yüzde 9 oranında bir azalma olduğunu ifade eden Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul bir dünya şehri. Büyük bir metropol ama aslında Anadolu'nun kodlarını hala barındırıyor. Hala; ahlak, etik, inanç, aile ve diğer değerler birçok şeyi tolere ediyor. Yanlış davranışların düzeltilmesinde yardımcı oluyor bu değerler. Dolayısıyla bu noktada baktığımız zaman metropol olarak iyi bir noktadayız. Tabii ki, neden günlük 900 hadise yerine 100 veya altında olmasın. Neticede insan ideali arıyor. Nüfusa baktığımızda 15 milyon resmi nüfusumuz. Bunun dışında Suriyeliler, günlük gelip gidenler, turistler var."

"Suriyeliler geldi, suç oranı arttı" denilmesinin haksızlık olacağını dile getiren Şahin, "İstanbul'da yaklaşık 500 bin Suriyeli yaşıyor. Suça karışanların oranı 5-10 bini geçmez. Bunların içinde dilencilik hadiseleri de dahil ve tekrar olaylar da var. Suriyelilerin entegrasyonu için de yürütülen birtakım eğitim projeleri yürütülüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmede, haberciler İstanbul'daki pek çok soruna ilişkin görüşlerini ve önerilerini dile getirerek valiliğin medya mensuplarıyla iletişimi artırmak için başlattığı toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vali Şahin de kent sorunlarını konuşmakla, huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik sohbetin verimli geçtiğini belirterek gazetecilere teşekkür etti.

Toplantının ardından, Şahin, gazetecilerle hatıra fotoğraf çektirdi.

Yorumlar