Nikaragua'da devlet başkanlığı seçimi

- Devlet Başkanı Ortega ve eşi Murillo, kasım ayındaki seçimler kapsamında devlet başkanlığı ve yardımcılığı için adaylıklarını koydu

Google Haberlere Abone ol
Nikaragua'da devlet başkanlığı seçimi

ANKARA (AA) - Orta Amerika ülkesi Nikaragua'da 70 yaşındaki Devlet Başkanı Daniel Ortega ve eşi Rosario Murillo, devlet başkanlığı seçiminde beraber yarışmaya karar verdi.

BBC'nin haberine göre, Sandinista Partisi'nden Ortega ve eşi Murillo, başkent Managua'da devlet başkanlığı ve yardımcılığı için resmen adaylıklarını koydu.

Ortega, kasım ayında yapılacak seçimlerde 3. dönem için yarışacak.

Halihazırda hükümet sözcüsü olan Murillo da Nikaragua'da hemen hemen her gün televizyonlara çıkıyor.

Yedi çocuk annesi Murillo'nun tanınmış bir şair olmasının yanı sıra İngilizce ve Fransızca'yı çok akıcı konuştuğu biliniyor.

Çok sayıda Nikaragualının gücü asıl elinde bulunduran kişinin Murillo olduğunu düşündüğü belirtilirken muhalifleri, Ortega-Murillo çiftinin ülkeyi derebeylikleri gibi yönettiğini savunuyor.

Ortega, Nikaragua'da Somoza ailesinin diktatörlüğüne son veren devrime öncülük eden Sandinista Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin (FSLN) eski militanı. Küba devriminden ilham alan ve iktidarı 1979 yılında ele geçiren Sandinistalar, 1990'lı yıllardaki seçimleri kaybetmişlerdi. Ortega, başarılı bir seçim kampanyasının ardından 2007 yılında devlet başkanı seçilmişti.


Yorumlar