Nikaha "bisiklet"le gittiler

- Tekirdağlı Şener Akdiş ile Azerbaycanlı Gülnar Halilova, Topkapı'dan nikah törenin yapılacağı Eyüp Evlendirme Dairesine bisikletli düğün konvoyuyla gitti

Google Haberlere Abone ol
Nikaha "bisiklet"le gittiler

İSTANBUL (AA) - Tekirdağlı Şener Akdiş ile Azerbaycanlı Gülnar Halilova, nikaha bisikletli düğün konvoyuyla gitti.

Bir bisiklet turu sırasında tanışan Tekirdağlı edebiyat öğrenmeni Şener Akdiş (39) ile Gülnar Halilova (27) kısa süre sonra evlilik kararı aldı.

Çiftin Azerbaycan ve Türkiye'deki ailelerinin tanışmasının ardından düğün hazırlıkları başladı.

Akdiş ve Halilova'nın bisiklet turunda tanıştıkları için düğünde bisiklet konvoyu oluşturma isteğine yakınları da destek verdi.

Çift, Topkapı Türk Dünyası Evleri Azerbaycan Evi'nde kendileri için özel olarak hazırlanan bisiklete bindi. Daha sonra gelin ve damat ile yakınları bisikletli düğün konvoyuyla nikah töreninin yapılacağı Eyüp Evlendirme Dairesine gitti.

- "Bisiklet hayatımın dönüm noktası oldu"

Damat Şener Akdiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklet kullanmayı sevdiğini ve bugün eşi olacak nişanlısıyla 19 Mayıs'ta bir bisiklet turunda tanıştığını söyledi.

Tur sırasında tesadüfen küçük bir bisiklet kazasının kendilerini yakınlaştırdığını belirten Akdiş, "Bugün ise nikahımız var." dedi.

Akdiş, gelecek yıl Türkiye'de ve Azerbaycan'da eş zamanlı olarak iki ülkenin dostluğu için pedal çevirmeyi planladıklarını ifade etti.

Gülnar Halilova ise 3 yıl önce eğitim için Türkiye'ye geldiğini ve Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyomühendislik alanındaki doktora çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Bisikletin hayatının dönüm noktası olduğunu dile getiren Halilova, "Bisiklet hayatımın dönüm noktası oldu. Eşim önce bisikletli düğün konvoyunu söylemedi, sürpriz yapacaktı. Ancak 5 gün önce haberim oldu." diye konuştu.

Yol boyunca bisikletli düğün konvoyunu gören vatandaşlar ise araçlarından korna çalarak, çiftin mutluluğunu paylaştı.

Yorumlar