Nijerya'da petrol boru hattına saldırı

WARRI (AA) - Nijerya'nın Bayelsa eyaletindeki İtalyan petrol firmasına ait Agip Brass boru hattına saldırı düzenlendi. Bayelsa Eyaleti Nijerya Güvenlik ve...

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da petrol boru hattına saldırı

WARRI (AA) - Nijerya'nın Bayelsa eyaletindeki İtalyan petrol firmasına ait Agip Brass boru hattına saldırı düzenlendi.

Bayelsa Eyaleti Nijerya Güvenlik ve Sivil Savunma Komutanı Desmond Agu, meslektaşlarının, boru hatlarına saldıran ağır silahlarla donatılmış iki teknede bulunan grupla çatışmalarının sürdüğünü söyledi.

"Niger Delta İntikamcıları" adlı bir grup web sitelerinden saldırıyı üstlendiğini bildirerek, yerel toplulukların Nijerya'nın petrol zenginliğinden daha fazla pay alması gerektiğini öne sürdü.

Ancak, İtalyan firmadan henüz bir açıklama gelmedi.

Bayelsa eyaletindeki İtalyan petrol firmasına ait Agip Brass boru hattına saldırı düzenlenen saldırı ilk değil. Ülkenin petrol üretim alanın yoğunluk kazandığı Niger Deltası'ndaki petrol sanayisine yapılan bu tür saldırılar, Nijerya'nın Afrika'daki petrol üretim sıralamasında elde ettiği konumu kaybetmesine sebep oluyor.

Niger Deltası İntikamcıları, daha önce de petrol borularına saldırılar gerçekleştirerek, Afrika'nın en büyük petrol üreticilerinden biri olan Nijerya'yı zor durumda bırakmıştı.

Ülkedeki yetkililer, ülkenin petrol bakımından zengin Delta bölgesindeki petrol boru hatlarına saldıran "Niger Deltası İntikamcıları" adlı gruba, dün, silahlarını bırakmaları ve diyaloğa sarılmaları çağrısı yapmıştı.


Yorumlar