Nijerya'da Kurban Bayramı

- Boko Haram'ın yerlerinden ettiği binlerce kişi, 6 yıl sonra bayramı kendi kentlerinde kutladı

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da Kurban Bayramı

MAIDUGURI (AA) - Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'ın yerinden ettiği 5 bin kişi, yıllar sonra kentlerine geri döndü.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye bağlı Konduga'ya 6 yıl sonra dönen kent sakinleri, bayram namazını kent merkezindeki namazgahta kıldı.

Konduga'daki bayram kutlamalarına, Borno eyalet valisi Kashim Shettima da katıldı. Halka güven telkin etmek için burada bulunduğunu ifade eden Shettima, "Buraya diğer yetkililerle gelmemim sebebi şiddetin sarstığı insanlara güven vermek." dedi.

Kent sakinlerinden Babagana Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boko Haram kendilerini Konduga'dan çıkardıktan 6 yıl sonra, Kurban Bayramı'nda bir araya gelebildikleri için Allah'a şükrettiklerini bildirdi.

Kentin baş imamı Lawan Goni Hassan da Allah'ın Boko Haram'ın kötü planlarını bozduğunu belirtti.

Geçen hafta, eyalet yönetimi yerlerinden edilenlen kişileri Maiduguri'den otobüslerle örgütten kurtarılan yerlere götürmeye başlamıştı.

Terör örgütü Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Liderleri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken, ölmesinin ardından örgütün, 2009'dan itibaren düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Örgütün eylemleri, yaklaşık iki milyon Nijeryalıyı kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşürdü.

Yorumlar