Nijerya'da FETÖ karşıtı yürüyüş

- Ülkedeki Türkler ve Nijeryalılar, FETÖ darbe girişimine karşı Türkiye'ye destek yürüyüşü düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da FETÖ karşıtı yürüyüş

ANKARA (AA) - Afrika'nın en büyük ülkelerinden Nijerya'da Türkler ve Nijeryalılar, Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) karşı Türkiye'ye destek yürüyüşü düzenledi.

Başkent Abuja'da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) organize ettiği yürüyüşe Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hakan Çakıl, MÜSİAD'ın Nijerya temsilcisi Hüseyin Öztunç ile Nijerya'da yaşayan Türkler ve Nijeryalılar katıldı.

Uluslararası Konferans Merkezi'nde başlayan yürüyüş Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğinde sona erdi

Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye destek mesajlı pankartlar taşıdı. Yürüyüş sonrası elçiliğin önünde 15 Temmuz şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sonrasında iki ülkenin milli marşları söylendi.

MÜSİAD'ın Nijerya temsilcisi Öztunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'ye karşı yapılmış 15 Temmuz başarısız darbe girişimini şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Öztunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son zamanlarda Türkiye'nin göstermiş olduğu olağanüstü sosyal, ekonomik ve stratejik gelişmelerin engellenmesi amacıyla gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimini ve tüm dünyadaki demokrasi düşmanı darbecileri şiddetle kınıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 bin kilometre öteden de olsa bağlı olduklarını vurgulayan Öztunç, Nijeryalılara da seslenerek "Buradaki Nijeryalı kardeşlerimize de seslenmek istiyorum. Liderinizin arkasında durun, sizden başka kimsenin ülkenizi yönetmesine ve yönlendirmesine izin vermeyin." şeklinde konuştu.

15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimi sonrası Türkiye, Abuja Büyükelçiliği aracılığıyla Nijerya'daki FETÖ'ye ait okulların devredilmesini talep etmişti.

Yorumlar