Nijerya'da Boko Haram saldırısı

- Boko Haram militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 asker ve çok sayıda militanın öldüğü bildirildi

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da Boko Haram saldırısı

LAGOS (AA) - Nijerya'nın kuzeydoğusunda bulunan Borno eyaletinde Boko Haram militanlarının askeri birliklere pusu kurması üzerine çıkan çatışmada iki asker ve çok sayıda militanın öldüğü bildirildi.

Nijerya Ordu Sözcüsü Albay Sani Usman, yaptığı açıklamada, Borno'nun kuzeyinde Kangarwa kentinde saatler süren çatışmada iki askerin hayatını kaybettiğini, çok sayıda militanın öldürüldüğünü söyledi.

Ordu kaynakları, Boko Haram militanlarının saldırısının, Nijerya Hava Kuvvetleri ve Çad savaş uçaklarının desteğiyle başarılı şekilde püskürtüldüğünü belirtti.

Hafta sonu Borno eyaletinin Kala Balge bölgesinde yaşanan bir başka Boko Haram saldırısında 2 asker ve 16 militan ölmüştü.

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından, Boko Haram'ın 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Örgütün eylemleri nedeniyle yaklaşık 2 milyon Nijeryalı, yerlerinden oldu. Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.

Yorumlar