Nijerya'da Boko Haram operasyonu

- Boko Haram'ın rehin tuttuğu 400 kişi Nijerya ordusu tarafından kurtarıldı

Google Haberlere Abone ol
Nijerya'da Boko Haram operasyonu

LAGOS (AA) – Nijerya'da terör örgütü Boko Haram'a karşı düzenlenen operasyonda örgütün rehin tuttuğu 400 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

Nijerya ordusu sözcüsü Albay Sani Usman, Borno eyaletine bağlı Chingurimi, Walasa ve Masa köylerinde yapılan operasyonlarda 24'ü çocuk, 17'si kadın ve biri yaşlı erkek olmak üzere toplamda 400 kişinin kurtarıldığını belirtti.

Militanların, Boko Haram'ın kontrolündeki Sambisa ormanında güvenlik güçlerine yönelik saldırı başlattığını söyleyen Usman, karşılıklı çatışmanın 40 dakika sürdüğünü ifade etti.

Çatışmada herhangi bir güvenlik mensubuna zarar gelmediğini dile getiren Usman, çok sayıda Boko Haram militanının öldürüldüğünü ve örgüte ait ağır silahların ele geçirildiğini kaydetti.

Borno eyaletine bağlı Mallum Maja köyünde pazartesi günü düzenlenen operasyonda da 400 rehine kurtarılmıştı.

Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren örgüt, geçen yıl ocak ayından itibaren eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun, Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırmıştı.

Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgütün lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından Boko Haram'ın 2009'da düzenlemeye başladığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 17 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Örgütün eylemleri, yaklaşık 2 milyon Nijeryalıyı kendi ülkelerinde mülteci konumuna düşürdü.

Yorumlar