Nijer'deki Boko Haram saldırısı

- Boko Haram'ın Diffa bölgesinde düzenlediği saldırıda 5'i asker 35 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Nijer'deki Boko Haram saldırısı

NİAMEY (AA) - Nijer'in güneydoğusundaki Diffa bölgesinde terör örgütü Boko Haram'ın pazartesi düzenlediği saldırıda 5'i asker 35 kişinin öldüğü, 8 kişinin yaralandığı bildirildi.

Nijer Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, pazartesi güvenlik güçlerinin, Boko Haram militanlarının Diffa'nın kuzeydoğusundaki Tumur bölgesinde kurduğu pusuya düşmesi sonucu 5 Nijerli askerin hayatını kaybettiği, 6 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Saldırıda 30 Boko Haram militanının öldüğü, 2 militanın yaralandığı dile getirilen açıklamada, önemli miktarda silah ve mühimmata da el konulduğu kaydedildi.

Açıklamada, geçen perşembe ise Diffa bölgesinde mayın patlaması sonucu 2 askerin hayatını kaybettiği, 2 askerin yaralandığı belirtildi.

Diffa bölgesi Şubat 2015'ten beri Boko Haram'ın saldırılarına sahne oluyor.

Çad, Nijer, Nijerya, Kamerun ve Benin tarafından örgütle mücadele çerçevesinde oluşturulan ve 10 binden fazla askerle hareket eden Ortak Çok Uluslu Müdahale Gücü (FMM), Boko Haram ile silahlı grupların saldırılarına maruz kalan bölgelerde güvenlik ile istikrarın sağlanması ve insani yardımın ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yorumlar