Nijer Devlet Başkanı Issoufou Fildişi Sahili'nde

- Issoufou: "Fildişi Sahilli mevkidaşım Ouattara ile Afrika'nın Sahel Bölgesi'nde, terörle mücadele amacıyla ortak bölgesel güç oluşturulması meselesini görüştük"

Google Haberlere Abone ol
Nijer Devlet Başkanı Issoufou Fildişi Sahili'nde

ABİDJAN (AA) - Nijer Devlet Başkanı Mahamadou Issoufou, Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Ouattara ile bir araya geldi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Fildişi Sahili'ne gelen Issoufou, Ouattara ile yaptığı görüşmenin ardından, başkent Abidjan'daki Felix Houphouet Boigny Havaalanı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Devlet Başkanı Ouattara ile yaptığı görüşmede Boko Haram'a Karşı Çok Uluslu Karma Afrika Gücü'ne benzer bir ortak güç oluşturulmasını ve güvenlik sorunlarını tartıştıklarını belirten Mahamadou Issoufou, "Fildişi Sahilli mevkidaşım Ouattara ile Afrika'nın Sahel Bölgesi'nde terörle mücadele amacıyla ortak bölgesel güç oluşturulması meselesini görüştük." dedi.

Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkileri de ele aldıklarını kaydeden Issoufou, Mali'de çözüme ulaşılmadığı sürece tüm ülkelerin tehlike altında olduğunu belirterek, "Mali'nin kuzeyi ve diğer bölgelerde konuşlanan terör örgütleri ortadan kaldırılmazsa, Abidjan, Dakar, Ouagadougou, Niamey, hepsi risk altında." ifadesini kullandı.

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Ouattara da ülkesi ile Nijer arasındaki ilişkilerden övgüyle söz ederek, Issoufou'nun ziyaretinin verimli geçtiğini kaydetti.

Yorumlar