Hüzün coğrafyasında çocukların yüzünü güldürüyorlar

- Merkezi İsviçre'de bulunan "Tut Elimi Derneği" ile "Gezgin Gurmeyiz" üyeleri, yıl içerisinde dünyanın farklı coğrafyasında zor koşullarda yaşam süren çocukları kıyafet, gıda, oyuncak ve şekerlemeyle sevindiriyor - Gezgin Gurmeyiz Editörü Tunç: - "Bu yıl içerisinde başta Türkiye olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki 25 bin mazlum çocuğun yanında olduk"

Google Haberlere Abone ol
Hüzün coğrafyasında çocukların yüzünü güldürüyorlar

HATAY (AA) - CEM GENCO - Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarında yardım çalışmaları yürüten Merkezi İsviçre'de bulunan "Tut Elimi Derneği" ile "Gezgin Gurmeyiz" üyeleri yıl içinde 25 bin çocuğun yüzünü güldürdü.

İç savaştan kaçan ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli aileler ile Afrika'da açlık, gıda sıkıntısı ve sağlık sorunları yaşayan ailelerin çocuklarına kırtasiye, oyuncak, kıyafet, gıda, sağlık, gıda ve balon ve şekerlemelerle destek olan yardım kuruluşları, mazlumların umudu oluyor.

Verilen bir şekerlemeyle bile yüzlerine mutluluk yansıyan çocukların daha iyi şartlarda yaşamlarını sürdürebilmesi için çabalayan gönüllüler, Türklerin yardımlarını dünyanın farklı coğrafyalarına ulaştırıyor.

Gezgin Gurmeyiz Editörü Turgut Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya çocuklarının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Tunç, 5 yıldır Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki ihtiyaç sahibi çocukların yardımına koştuklarını vurgulayarak, "Bizimle birlikte partner ve gönüllü arkadaşlarımızla çocuklarımızın ihtiyaçlarını elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. Çocukların sevincine ortak olma amacıyla farklı projeler de üretiyoruz. Afrika'nın farklı ülkelerinde kurban ve ramazan aylarında bölge halkının yanında oluyoruz. Yetimhane, yurt ve mülteci kamplarındaki barınan çocuklara kırtasiye, oyuncak, kıyafet, gıda, sağlık, gıda ve balon ve şekerlemelerle yüzlerinin gülmesini için çaba sarf ediyoruz." ifadesini kullandı.

- Savaşın çocuklarına şefkat eli

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli ailelerin de çocuklarına yardım eli uzattıklarını belirten Tunç, "Savaş yüzünden psikolojisi bozulmuş çocuklarımızı evlerinde ziyaret ederek onların dertleriyle dertleniyoruz. Çocuklarımızın ve ailelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu yıl içerisinde Türkiye olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki 25 bin mazlum çocuğun yanında olduk." dedi.

Tunç, Suriye'de anne ve babasını kaybetmiş yakınlarının yanında yerleşen çocukların kaldıkları evlere kira destekleri sağladıklarını da aktararak Reyhanlı'da iç savaşta yaralanmış, hasta ve çeşitli sağlık sorunları olan bazı Suriyeli çocukların tedavi ve ameliyatlarının yapılmasına da destek verdiklerine dikkati çekti.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz de dünyanın neresinde olursa olsun çocukların yanında olmaya devam edeceklerini aktardı.

Yılın farklı zaman dilimlerinde Türkiye ev Afrika'da ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yardım götürdüklerini ifade eden Sarıgöz, binlerce çocuğa destek olduklarını, mazlumlara yardımlarının devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar