GÜNDEM ÖZETİ / 12 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Google Haberlere Abone ol
GÜNDEM ÖZETİ / 12 Ekim 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Adayları Kura Töreni'ne katılacak.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde BNP Paribas Yönetim Kurulu Başkanı Jean Lemierre'i, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.30/17.30/18.15)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Fransa'ya gidecek.

(Ankara/Paris)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa hemşehri dernekleri temsilcileriyle Merinos AKKM'de bir araya gelecek, ERMAKSAN fabrikasını ziyaret edecek ve İnegöllü sanayicilerle buluşacak.

(Bursa/14.30/16.00/18.00)

5- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun başkanlığında Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı yapılacak.

(Ankara/13.00)

2- TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname görüşülecek.

(TBMM/14.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Rekabetçi Sektörler Programı Yeni Dönem Tanıtım Toplantısı'na katılacak, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/11.30/13.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Conrad Otel'de Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile görüşecek.

- KEK Protokolü'nün i̇mzalanması programına katılacak Zeybekci, Novak ile Türk-Rus 18. Dönem İş Konseyi'nin açılışını gerçekleştirecek.

(İstanbul/09.30/11.00/13.00)

3- AA'nın Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nin üçüncü gününde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun kongreye telekonferansla bağlanacak, günün son oturumunda ise bakanlar oturumu gerçekleştirilecek.

- İstanbul'da bulunan enerji bakanları, OPEC'in Cezayir'de aldığı petrol üretimini kısıtlama kararına ilişkin basına kapalı bir danışma toplantısı yapacak.

(İstanbul)

4- TÜİK, ağustos ayı kümes hayvancılığı ile süt ve süt ürünleri üretimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt ve ​​Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile ayrı ayrı görüşecek.

- AKPM Genel Kuruluna katılacak Çavuşoğlu, Avrupa Konseyinde, Anadolu Ajansına ait fotoğraflardan oluşan ve 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları yansıtan fotoğraf sergisinin açılış resepsiyonuna katılacak.

(Strazburg)

2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)


GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor.


KÜLTÜR SANAT

1- Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesince düzenlenen "Sanatta Gelenek-Gelenekte Sanat Sempozyumu", Crowne Plaza Ümraniye'de başlayacak.

(İstanbul/10.00)

2- 140 yıl önce Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz'e yapılan darbeyi konu alan "İlk Darbe" adlı oyunun özel gösterimi Sefaköy Kültür Merkezi'nde yapılacak.

(İstanbul/15.00)


SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2016-2017 sezonu, İspanya'nın Real Madrid takımıyla Yunanistan'ın Olympiakos ekibi arasında oynanacak maçla başlayacak.

(Madrid/22.00)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Yorumlar