Fransa’da sığınmacı sorunu

- Calais Valiliği, sığınmacılara yardım götüren konvoyu engelledi

Google Haberlere Abone ol
Fransa’da sığınmacı sorunu

PARİS (AA) – Fransa’nın kuzeyindeki Calais’te, valilik, kentteki sığınmacılara İngiltere’den insani yardım getiren yaklaşık 250 araçlık insani yardım konvoyunu "kamu düzenini bozacağı" gerekçesiyle durdurdu.

Vali Fabienne Buccio, France 24 kanalına yaptığı açıklamada, "yerel yetkililerin, konvoyun kentte girişi sırasında halkı bir şekilde kamu güvenliğinin bozulacağı endişesini taşıdığını" bildirdi.

Buccio, 17 Ekim’de yine İngiltere’den gelen yardım konvoyunun kentte girişi sırasında sığınmacılar ve güvenlik güçleri arasında çıkan arbedenin, asayiş ile ilgili endişeleri için önemli gerekçe olduğunu ifade etti.

Fransız vali, EURO 2016 turnuvası yüzünden polislerin Lille ve Lens kentlerine kaydırılması yüzünden Calais’te güvenliği sağlayacak yeterli sayıda polis olmadığını bildirdi.

Yardım konvoyunun, İngiltere’nin Dover liman kentinde alıkonduğu bildirildi.

İngiliz yardım kuruluşları ise yaptıkları açıklamada Fransız yetkilileri kınarken, İngiliz hükümetinden Fransız muhatapları nezdinde konvoyun kentte ulaşmasını için girişimde bulunmasını istedi.

Calais kentinde çoğu Eritre, Afganistan, Suriye ve Irak’tan gelen 5 bine yakın sığınmacı yaşıyor. Calais, İngiltere’ye geçmeye çalışan sığınmacılar için önemli bir geçiş noktası özelliğini taşıyor.

Buradaki sığınmacı kamplarının durumu ise sürekli insan hakları derneklerinin sert tepkisine yol açıyor.

Yorumlar