FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

- HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Elibüyük: - "Darbe girişimine tepki amacıyla Boğaziçi Köprüsü'ne giden partimizin üyesi Mehmet Karaaslan, darbe girişiminde bulunan askerlerin ateş açması sonucu hayatını kaybetti"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

DİYARBAKIR (AA) - Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, "Darbe girişimine tepki amacıyla Boğaziçi Köprüsü'ne giden partimizin üyesi Mehmet Karaaslan, darbe girişiminde bulunan askerlerin ateş açması sonucu hayatını kaybetti." dedi.

Elibüyük, yaptığı açıklamada, parti üyesi Karaaslan'ın öldürülmesine tepki gösterirken, saldırıda onlarca kişinin yaralandığını aktardı. Elibüyük, darbeci zihniyeti lanetlediklerini belirterek, bunların dış güçlerin piyonu olduğunu kaydetti.

Bu milletin oyuyla seçilmiş hükümete darbe yapılıp, yönetime el konulmak istenmesinin kabul edilemeyeceğini bildiren Elibüyük, milletin iradesinin yok sayılması ve 2016 Türkiye'sinde bunun yaşanmasının acı bir gerçek olduğunu ifade etti.

Parti teşkilatı olarak meydanlarda darbeyi lanetlediklerini belirten Elibüyük, şöyle devam etti:

"Darbe girişimine tepki amacıyla Boğaziçi Köprüsü'ne giden partimizin üyesi Mehmet Karaaslan, darbe girişiminde bulunan askerlerin ateş açması sonucu hayatını kaybetti. Bu darbe girişimine Mecliste grubu bulunan siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tepki vermeli. Halk bu darbe teşebbüsüne geçit vermemelidir. Türkiye darbelerden çok büyük zarar gördü."

Yorumlar