New York'ta bilim fuarı

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentinde düzenlenen "Maker Faire" bilim fuarı, özellikle gençlere ve çocuklara icatlarını ve tasarımlarını sergileme imkanı...

Google Haberlere Abone ol
New York'ta bilim fuarı

NEW YORK (AA) - ABD'nin New York kentinde düzenlenen "Maker Faire" bilim fuarı, özellikle gençlere ve çocuklara icatlarını ve tasarımlarını sergileme imkanı sundu.

New York'un Queens ilçesindeki New York Bilim Salonu'nda ve park içinde hafta sonu gerçekleştirilen fuarda, her yaştan teknoloji meraklıları, eğitimciler, öğrenciler, mühendisler ve ticari amaçlı katılımcılar yer aldı.

Fuarda, özellikle gençler ve çocuklar icatlarını ve tasarımlarını sergiledi, Google ve Intel gibi teknoloji firmaları da stant açtı.

İnsansız hava aracı (drone) yarışının yapıldığı alan, fuarın en ilgi çeken bölümlerinden oldu.

Maker Dergisi tarafından düzenlenen fuar, dünyanın birçok büyük şehrinde de gerçekleştiriliyor.

Yeni teknolojileri keşfedenleri öne çıkaracak şekilde tasarlan fuar, çocukların ufuklarını açmayı ve onlara ilham vermeyi amaçlıyor, yetişkinlerin de yoğun ilgisini çekiyor.

Yaratıcılığı ve buluşu özendirmek amacıyla düzenlenen bilim ve teknoloji şenliği olarak bilinen "Make Faire", ilk defa 2006'da California'nın kuzeyinde bulunan San Fransisco'daki Bay Area'da gerçekleştirildi.

Yorumlar