New York Polisinden Ramazan Konferansı

- Polis teşkilatı, Müslüman toplum liderlerinin katılımıyla geleneksel "Ramazan Öncesi Konferansı" düzenledi - New York Emniyet Müdürü Bratton: - "Hiçbir grup ya da kişiyi dini inancı nedeniyle soruşturmayız. Sadece güvenlik tehditlerine odaklanırız."

Google Haberlere Abone ol
New York Polisinden Ramazan Konferansı

NEW YORK (AA) - New York Polis Teşkilatı (NYPD), yaklaşan ramazan ayı öncesi kentteki Müslüman toplumun temsilcilerinin katılımıyla geleneksel "Ramazan Öncesi Konferansı" gerçekleştirdi.

Teşkilatın genel merkezinde 13'üncüsü gerçekleştirilen organizasyona Müslüman toplumunun temsilcileri, NYPD'nin üst düzey yöneticileri ve Müslüman polisler katıldı.

Toplantının başında İmam Muhammed Ali Şemsi Kur'an-ı Kerim okudu.

New York Emniyet Müdürü William J. Bratton, konferansta yaptığı konuşmada, Müslüman toplumu ile ramazan ayı öncesi bir araya gelmekten çok mutlu olduklarını söyledi.

Polis ile Müslüman toplumu arasındaki ilişkileri artırmak istediklerini ifade eden Bratton, New York'ta Müslüman toplumunun büyümekte olduğunu, teşkilatta da 900 civarında Müslüman polisin görev yaptığını belirtti.

- "Kimseyi dini inanışı nedeniyle soruşturmayız"

Bratton konuşmasında nefret suçlarına da değinerek, İslam karşıtı nefret suçlarıyla mücadele ettiklerini, New York'ta hiçbir din, etnisite ve benzeri kimliklere karşı nefret suçu işlenmesini kabul edemeyeceklerini söyledi.

Ramazan dolayısıyla Müslümanların ibadet ettiği mekanların etrafında güvenlik önlemlerini artıracaklarını, daha fazla polisin görevlendirileceğini kaydeden Bratton, bu uygulamanın Müslümanların "daha güvenli ibadet etmesinin" sağlanması için yapılacağını söyledi.

İbadet mekanları çevresinde ekstra güvenlik önlemlerinin Noel ve Hamursuz bayramı gibi diğer dinlerin özel günlerinde de hayata geçirilen bir uygulama olduğunu ifade eden Bratton, "Hiçbir grup ya da kişiyi dini inancı nedeniyle soruşturmayız. Sadece güvenlik tehditlerine odaklanırız." dedi.

NYPD'nin 11 Eylül saldırılarının ardından, herhangi bir bilgi ve belge olmadan New York'taki camileri ve Müslümanları gizlice izlediği ortaya çıkmış ve Müslüman toplumu bu uygulamaya tepki vermiş, konu yargıya da taşınmıştı.

NYPD, 2014'te yeni Belediye Başkanı Bill de Blasio'nun göreve gelmesinin ardından bu uygulamaya son verdiğini duyurmuştu.


Yorumlar