Netflix'in Türkçe hizmet vermeye başlaması

- Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Buruk: - "Yakın dönemde çok sayıda insan mobil cihazlardan televizyon izlemeye başlayacak"

Google Haberlere Abone ol
Netflix'in Türkçe hizmet vermeye başlaması

İSTANBUL (AA) - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, yakın dönemde çok sayıda insanın mobil cihazlardan televizyon izlemeye başlayacağını bildirdi.

Global internet televizyon ağı Netflix, ilk yerli telekomünikasyon ortağı olarak mobil hizmet sağlayıcısı Vodafone ile ekim ayının sonuna doğru kapsamlı bir ortaklık başlatacak.

Buruk, Netflix'in bugün Türkçe hizmet vermeye başlaması dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Vodafone olarak Türkiye'nin dijital dönüşümünün liderliğini yapmak vizyonuyla çalıştıklarını ifade etti.

Netflix ile yaptıkları iş ortaklığının Vodafone için çok önemli olduğunu vurgulayan Buruk, Netflix'e yeni yayın sezonunda başarılar diledi. 1 Nisan'da Türkiye'de tanıtımı yapılan 4.5 G'nin bu konuda adım atılmasında faydalı olduğunu ifade eden Buruk, 4.5 G vasıtasıyla yüksek çözünürlüklü filmlerin bile stream edilerek buluttan izlenme şansına sahip olduğunu bildirdi.

Buruk, "Gene aynı şekilde, telefonlarda olan gelişme ile görsel kabiliyetlerin telefonda artması birlikte izlemek de çok keyifli bir hale geldi. Yakın dönemde çok sayıda insan mobil cihazlardan televizyon izlemeye başlayacak." diye konuştu.

Ürün ve servislerde dünyanın en büyük içerik sağlayıcılarıyla çalışmayı tercih ettiklerini dile getiren Buruk, "Televizyon denildiğinde, dünyanın en büyük internet televizyonu Netflix bunların başında geliyor. Dolayısıyla yapılan iş birliğinden memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Çocukluğunun siyah beyaz kanal devrinde, tek kanal ile geçtiğini anlatan Buruk, "Onun için dijitalleşmenin görsel sanatlarda getirdiği nokta ve kullanıcılara sağladığı yararlar gerçekten çok ilginç." ifadesini kullandı.


Yorumlar