Nekbe'nin 68'inci yıl dönümü

- Filistinliler, Nekbe'nin 68. yıl dönümü münasebetiyle Nablus, Beytüllahim ve Eriha'da yürüyüş ve etkinlik düzenledi

Google Haberlere Abone ol
Nekbe'nin 68'inci yıl dönümü

RAMALLAH (AA) - Batı Şeria'nın farklı kentlerinde Filistinliler, Nekbe'nin (Büyük felaket) 68'inci yılı münasebetiyle yürüyüş ve etkinlik düzenledi.

Nablus, Beytüllahim ve Eriha'daki yürüyüşlere katılanlar Filistin bayrakları, üzerinde "Dönüş hakkı" yazan siyah bayraklar ile 1948'de tehcir edildikleri topraklara dönüşü simgeleyen maket anahtarlar taşıdı. Nablus'ta faklı sokaklardan harekete geçen göstericiler Şehitler Meydanı'nda toplandı.

Fetih'in Nablus'taki yetkililerinden Teysir Nasrallah, düzenledikleri yürüyüşle, Filistin halkının dönüş hakkından vazgeçmediği ve bu konuda uluslararası kararların uygulanmasını talep ettiği mesajını verdiklerini kaydetti. Nasrallah, Filistin Devlet Başkanlığı ve siyasi güçlere Filistin hareketleri arasındaki ayrılığa son vermesi çağrısı yaptıklarını kaydetti.

Beytüllahim'de Ed-Deheyşe Mülteci Kampı'ndan harekete geçen yüzlerce Filistinli, Kudüs yakınlarına kadar ilerledi. İsrail askerleri, göstericilerin Beytüllahim'in kuzey girişinde yer alan askeri kontrol noktasına yaklaşmasına engel oldu. Göstericiler, üzerinde "Aidun" (Dönüyoruz) yazılı dövizler taşıdı. Eriha'da ise bir grup genç, Nekbe'nin yıl dönümü münasebetiyle geri dönüşü temsilen bisiklet yarışı düzenledi.

Filistinliler, 14 Mayıs 1948'de İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlilerin zorunlu göçe tabi tutulması nedeniyle 15 Mayıs'ı Nekbe (Büyük felaket) olarak anıyor.


Yorumlar