Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyet mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

- Erdoğan: (3) - "Devlet içinde devlet asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Bu tür gayretler içerisine girenler bilsinler ki yanlış yoldalar ve çok ciddi bir duvara toslamayla karşı karşıya kalacaklar ve zaten artık ecelleri geliyor. Kimisi kaçıyor, kimisi Pensilvanya, kimisi şurası, kimisi burası gidiyorlar. Gidecekler, başka bu işin çaresi yok" - "Şahsımla ilgili, arkadaşlarımla ilgili bir çok tehditleri vesaireleri geliyor. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyip de çıktık onun için geri dönüş yok, sonuna kadar bu işin üzerine gideceğiz" - "Polisimiz kendi içinde, aman ha şu fitnelere, nifak unsurlarına Allah için fırsat vermeyin, birbirinizi Allah için sevin, bu vatan için sevin, bu millet için sevin. O sokulmak istenen fitne unsurlarına asla fırsat vermeyin. Çünkü o bizden çok şeyler götürür, çok şeyler de götürdü. Ama bundan sonra götürmesin"

Google Haberlere Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emniyet mensuplarıyla iftarda bir araya geldi

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet içinde devletin asla kabul edilemeyeceğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Bu tür gayretler içerisine girenler bilsinler ki yanlış yoldalar ve çok ciddi bir duvara toslamayla karşı karşıya kalacaklar ve zaten artık ecelleri geliyor. Kimisi kaçıyor, kimisi Pensilvanya, kimisi şurası, kimisi burası gidiyorlar. Gidecekler, başka bu işin çaresi yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli emniyet mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, bu topraklarda dört başlıktan taviz verilmeyeceğini belirterek, Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Boşnak'ıyla, Arnavut'uyla 79 milyon tek millet olunduğunu bildirdi.

Erdoğan, "Biz bölmedik ama bölücülere de fırsat vermeyeceğiz. Onlara asla bu ülkede tasarruf imkanı vermeyeceğiz." dedi.

Tek bayrak vurgusu yapan Erdoğan, Türk bayrağının rastgele bir bayrak olmadığını, rengiyle, hilaliyle, yıldızıyla anlamlarının çok güçlü olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan, 780 bin kilometrekareyle tek vatan olunduğunu belirterek, "Bu vatanın tapusu şehidimizin kanıdır. Eğer toprak şehidin kanıyla yoğrulmuşsa, işte o Türkiye'nin 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarıdır." diye konuştu.

- "Aklımızı kimseye kiraya vermedik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet içinde devlet asla kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımıyoruz. Bu tür gayretler içerisine girenler bilsinler ki yanlış yoldalar ve çok ciddi bir duvara toslamayla karşı karşıya kalacaklar ve zaten artık ecelleri geliyor. Kimisi kaçıyor, kimisi Pensilvanya, kimisi şurası, kimisi burası gidiyorlar. Gidecekler, başka bu işin çaresi yok. Şahsımla ilgili, arkadaşlarımla ilgili birçok tehditleri vesaireleri geliyor. Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Onun için geri dönüş yok. Sonuna kadar bu işin üzerine gideceğiz. Çünkü biz uluhiyet denilen, Allah'tan başka hiç bir mabut tanımadık, tanımıyoruz. Aklımızı da kimseye kiraya vermedik.

Biz rububiyet yani Rab edinme, Allah'tan başka bizim Rabbimiz yok. Bu yolda olanlar yanlıştadır. Ne demek o, 'Bize Pensilvanya'daki zat şah damarından daha yakındır.' Böyle bir şey söylenebilir mi ya, bu bir küfürdür, bu bir şirktir. Bize şah damarından yakın olan sadece Rabbimizdir, Rabbimiz. Ondan başka yok. Bu kadar açık ve net konuşuyorum. Bizler bu kararlılığımızı sürdüreceğiz."

Tarih boyunca bu milletin payına her zaman zor olanın düştüğüne işaret eden Erdoğan, yine bugün de bu zorlukların üstesinden gelerek istiklal ve istikbal için mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurguladı.

- "Şehitlerimiz bizden bunun hesabını çok ağır sorar"

Erdoğan, bu konuda emniyet teşkilatı ile silahlı kuvvetlerin son zamanlarda iç içe olmalarının en büyük gurur kaynağı ve mutluluk sebebi olduğunu belirtti.

"Bir olduk mu, beraber olduk mu, iri olduk mu, diri olduk mu kardeş olduk mu hep birlikte Türkiye olacağız, hiç endişe etmeyin" diyen Erdoğan, hiç bir dönemde askerin ve polisin bu kadar birbiriyle kaynaşmadığına ve iç içe olmadığına işaret etti.

Bunun daha da artırılarak devam ettirilmesi gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Polisimiz kendi içinde, aman ha şu fitnelere, nifak unsurlarına Allah için fırsat vermeyin, birbirinizi Allah için sevin, bu vatan için sevin, bu millet için sevin. O sokulmak istenen fitne unsurlarına asla fırsat vermeyin. Çünkü o bizden çok şeyler götürür, çok şeyler de götürdü. Ama bundan sonra götürmesin.

Yeni yeni bazı şeyler çıkarıyorlar, garip garip şeyler çıkarıyorlar. Aman bunlara fırsat vermeyin. Bunlara fırsat vermeyin yazık olur. İnanın şehitlerimiz bizden bunun hesabını çok ağır sorar. Bakıyorsunuz birisi çıkıyor, bir fitne atıyor ortaya, 'yok şöyleymiş yok böyleymiş.' Öbürü öbür taraftan çıkıyor bir fitne atıyor ortaya. Sizler buna inanıyorum ki fırsat vermeyeceksiniz. Bunlara yüz vermeyeceksiniz. Sizlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkenin ve milletin bekası için vazifelerinizi bihakkın yapacağınıza inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftar programının gerçekleştirildiği Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne gelişinde İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz tarafından karşılanmasının ardından, polis merasim birliğini selamladı.

İftar öncesinde Kocatepe Camii İmam Hatibi Mehmet Atıcı tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

(Bitti)

Yorumlar