Nauru’da bir sığınmacı daha kendini ateşe verdi

- Avustralya yönetimindeki Nauru gözaltı merkezinde kendini yakan Somalili kadın ağır yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Nauru’da bir sığınmacı daha kendini ateşe verdi

MELBOURNE (AA) - Teknelerle geldikleri Avustralya’da yakalanan sığınmacıların gönderildiği Nauru gözaltı merkezinde bu kez de Somalili bir kadın kendini ateşe verdi.

Sığınmacı Kaynak Merkezi (ASRC), geçen hafta İran vatandaşı Omid'in kendini yakmasıyla tekrar gündeme gelen Nauru gözaltı merkezinde bu kez 19 yaşındaki Somalili bir kadının kendini yakarak ağır yaralandığını açıkladı.

Nauru’daki hastaneye kaldırılan genç kadının yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Avustralya Göçmenlik Dairesi olayı doğrularken, mülteci hakları savunucuları Somalili kadının geçen hafta tedavi edildiği Avustralya’dan Nauru’ya gönderilen üç kişiden biri olduğunu ileri sürdü.

- Nauru’da beş günde ikinci intihar vakası

Protestolar, açlık grevleri, tecavüz vakaları, güvenlik sorunları, sağlıksız ve zorlu yaşam koşullarının yanı sıra sığınmacıların akıbetiyle ilgili belirsizlik nedeniyle sık sık gündemine gelen Nauru gözaltı merkezi, son 5 günde ikinci kez kendini yakma girişimine sahne oldu.

Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği görevlilerinin gözaltı merkezini ziyareti sırasında, yaklaşık 3 yıldır kampta tutulan Omid adlı İran vatandaşı, yaşadıkları belirsizliği protesto için ziyaretçilerin gözü önünde kendisini yakmıştı. Nauru’da tedavi altına alınan Omid, daha sonra ambulans uçakla Avustralya’ya nakledilmesine rağmen hastanede hayatını kaybetmişti.

Mülteci hakları savunucuları, 23 yaşındaki Omid’in ölümü üzerine Avustralya hükümetinin uyguladığı politikaları sert bir dille eleştirmiş ve ülke genelinde protesto gösterileri düzenlemişti.

Yorumlar