NATO-Rusya Konseyi Toplantısı

- Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius: - "NATO-Rusya görüşmeleri faydasız"

Google Haberlere Abone ol
NATO-Rusya Konseyi Toplantısı

VİLNİUS (AA) - Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, NATO ile Rusya arasında yapılan görüşmelerin faydasız olduğunu söyledi.

Baltık haber ajansı BNS'ye açıklamada bulunan Linkevicius, Brüksel'de büyükelçilikler düzeyinde yapılan NATO-Rusya Konseyi'nde taraflar arasında yine fikir birliğine varılamadığını ve Moskova'nın Ukrayna'yla ilgili pozisyonunun değişmediğini kaydetti.

Rusya'nın, Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleşen NATO Zirvesi'ndeki kararlara farklı muamelede bulunduğunu vurgulayan Linkevicius, şöyle devam etti:

“NATO, güvenlik durumunu analiz ederek önlemler aldı. İttifak yükümlüklerini yerine getirdi. Rusya ise yeniden bunları kabul etmedi. Rusya, Baltık Denizi üzerinde, transponder cihazı kapalıyken uçuş yapan savaş uçaklarının yasaklanmasını talep etti. Aslında bunlar çok küçük detaylar. Güvenlik durumunu çözmüyor. Bundan daha önemlisi, Rus uçaklarının yaptığı tehlikeli manevralardır. Biz bunları tespit ediyoruz."

NATO ile Rusya arasındaki diyaloğun, hiç konuşmamaktan daha iyi olduğunu ifade eden Linkevicius, ancak bu görüşmelerden henüz fayda görülmediği yorumunda bulundu.

Linkevicius, ayrıca, "Siyasi toplantılara her zaman açığız, kanallarımız açık. Sadece daha önce olduğu gibi iki görüşü duyuyoruz. NATO-Rusya görüşmeleri faydasız." dedi.

Yorumlar