NATO-Gürcistan Komisyon Toplantısı

- NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: - "NATO heyetinin ziyareti, dünyaya Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine ne kadar somut destek verdiğimizin mesajıdır" - Gürcistan Parlamentosu Başkanı Usupaşvili: - "NATO ile Gürcistan arasında tek ufak bir mesafe var, o da tam üyeliktir"

Google Haberlere Abone ol
NATO-Gürcistan Komisyon Toplantısı

TİFLİS (AA) - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO heyetinin ziyaretinin Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut desteklerini dünyaya gösterdiğini bildirdi.

Stoltenberg, NATO-Gürcistan Komisyonu 4. Toplantısı için bulunduğu Tiflis'te Gürcistan Parlamentosu Başkanı Davit Usupaşvili ile bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından NATO heyeti ile Gürcü milletvekilleri toplantı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Stoltenberg, Gürcistan'a NATO üyeliği konusunda somut destek verdiklerini vurguladı.

"NATO heyetinin ziyareti, dünyaya Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine ne kadar somut destek verdiğimizin mesajıdır." ifadesini kullanan Stoltenberg, Gürcistan'ın NATO ile entegrasyon sürecine yönelik reformlarda ciddi ilerleme kaydettiğini belirtti.

Özellikle savunma alanında, seçimler konusunda etkili adımlar atıldığını dile getiren Stoltenberg, bu adımların devamının Gürcistan'ın NATO üyeliği sürecine katkıda bulunacağını bildirdi.

Gürcistan Parlamentosu Başkanı Usupaşvili de genel seçimlerin düzenlenmesine bir ay kala ülkeyi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri ile heyetine teşekkür etti.

Dünyada istikrar ve barış ortamı oluşturulması için Gürcistan olarak ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyleyen Usupaşvili, NATO ve Gürcistan arasında çok yakın işbirliği olduğunu kaydetti.

"NATO ile Gürcistan arasında tek ufak bir mesafe var, o da tam üyeliktir." diyen Usupaşvili, Gürcistan'ın NATO ile tam entegrasyonu için kısa ve etkili yoldan gitmek gerektiğini, bu yönde etkili adımlara atmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Yorumlar