Naras Barajı 8 bin 570 kişiye istihdam sağlayacak

- DSİ Genel Müdürü Diniz: - "Naras Barajı Sulama Projesi tamamlandı. Milli ekonomiye 30 milyon 424 bin 920 lira katkı ve 8 bin 570 kişiye istihdam alanı sağlayacak" - "Çiftçimiz, daha çeşitli ve verimli ürün elde edince ekonomik olarak daha refah bir duruma gelecektir. Çiftçimiz kazanınca da ülkemiz kazanacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Naras Barajı 8 bin 570 kişiye istihdam sağlayacak

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN - Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, yapımı tamamlanan Antalya'daki Naras Barajı Sulama Projesi'nin, milli ekonomiye 30 milyon 424 bin 920 lira katkı ve 8 bin 570 kişiye istihdam alanı sağlayacağını bildirdi.

Diniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Naras Barajı'nın Antalya'nın Manavgat İlçesinin 16 kilometre kuzey batısında silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde inşa edildiğini kaydetti.

Projenin tamamlandığını, milli ekonomiye 30 milyon 424 bin 920 lira katkı ve 8 bin 570 kişiye istihdam alanı sağlayacağını belirten Diniz, projenin su kaynağının Naras Barajı olduğunu ifade etti.

- "Haziran ayı içinde tamamına su verilecek"

Naras Çayı üzerinde inşa edilen barajın toplam gövde hacminin 603 bin 816 metreküp, yüksekliğinin de temelden 78 metre olduğu bilgisini aktan Diniz, şöyle konuştu:

"Naras Barajı Sulama Projesi ile Naras Barajı'ndan alınan su ile 15 bin 870 dekar tarım alanının cazibeli sistemle sulanması sağlanacak. Ayrıca daha önce Kalenler ve Sarılar pompa istasyonlarından pompajla sulanan 55 bin 550 dekar tarım arazisinin sulama şebekesinin cazibeli sulamaya çevrilmesi ile toplamda 71 bin 420 dekar tarım alanının cazibeli olarak sulanması sağlanacak. Pompajdan cazibeye dönüşecek olan kapalı borulu sulama sistemi, enerji maliyetlerini de ciddi oranda azaltacaktır. Haziran ayı içinde tamamına sulama suyu verilmesi hedeflenmektedir."

Projeyle Manavgat ilçesi ve çevre köylerinin sulama suyu probleminin de çözüme kavuşacağını aktaran Diniz, proje kapsamında öngörülen 79 bin 359 metre borunun 78 bin 559 metresinin yapıldığını, bin 33 yapının 757'sinin tamamlandığını bildirdi.

Projeyle ürün kalitesinde ve çeşidinde artış olacağını ifade eden Diniz, daha çok üretim alanı ile beraber Manavgat'ta istihdam alanının da artacağını kaydetti. Diniz, "Çiftçimiz daha çeşitli ve verimli ürün elde edince ekonomik olarak daha refah bir duruma gelecektir. Çiftçimiz kazanınca da ülkemiz kazanacaktır." dedi.

Yorumlar