AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

- Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (4) - "Türkiye'nin neresine gidersek gidelim AK Parti bayrağını görürsünüz. Şimdi artık diyoruz ki bunun yanına diğer muhalefet parti bayrakları da asılsın. Bu, Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, ortak geleceğinin en büyük göstergesi olacaktır. Siyasi partilere, muhalefet partilerine bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız, yeter ki gelin Güneydoğu'da da siyaset yapın. Böylece terörle mücadelemiz daha kolaylaşacak" - "Vatansız, evsiz, barksız kalmış, sığınacak bir güvenli liman arayan, ölümden kaçan, onurlu, şerefli insanlara dönük maalesef bu merhametsizce suçlamalar, ifadeler Türk milletinin ne genlerinde ne de geleneğinde vardır. Biz eğer Suriyeliler başta olmak üzere bütün zorda kalmışların imdadına koştuysak, koşuyorsak, bunu insanlığımızın, inancımızın bir gereği olarak yapıyoruz" - "CHP zaten HDP çizgisine çoktan girmiş durumda, maalesef her türlü siyasi demeçlerinde, her türlü siyasi faaliyetlerinde HDP ayağını kaldırıyor, CHP onun yerine basıyor"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin neresine gidersek gidelim AK Parti bayrağını görürsünüz. Şimdi artık diyoruz ki bunun yanına diğer muhalefet parti bayrakları da asılsın. Bu, Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, ortak geleceğinin en büyük göstergesi olacaktır. Siyasi partilere, muhalefet partilerine bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız, yeter ki gelin Güneydoğu'da da siyaset yapın. Böylece terörle mücadelemiz daha kolaylaşacak." dedi.

Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin 110. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Meclisin milletin sesinin yeri olduğuna dikkati çekti.

Meclisteki sesin asla terörün sesi olmayacağını vurgulayan Yıldırım, "Bundan yol yakınken bu arkadaşlarımız vazgeçsin, milletin sessizliğini yanlış okumasın. Milletin sessizliği adeta sonunda önünde durulamayacak büyük bir tufana dönüşür. O yüzden bizim istediğimiz, ülkemizde bir olalım, beraber olalım, farklılıklarımızı zenginlik olarak görelim, ortak yönlerimizi daha fazla ön plana çıkaralım." ifadesini kullandı.

Terör olaylarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralanan gazilere ise uzun ömürler dileyen Başbakan Yıldırım, "Şehitlerimiz Türkiye'nin bayrağındaki yıldız gibi parlamaya devam edecek, onlar bizim, her birimizin gönlünde müstesna yerini almıştır." diye konuştu.

Yıldırım, şehit yakınlarının emanet olduğunu ve onlara hiç bir zarar gelemeden bakılmaya devam edeceğini bildirdi.

Muhalefet partilerini Güneydoğu'da siyaset yapmaya davet eden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin neresine gidersek gidelim AK Parti bayrağını görürsünüz. Şimdi artık diyoruz ki bunun yanına diğer muhalefet parti bayrakları da asılsın. Bu, Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, ortak geleceğinin en büyük göstergesi olacaktır. Siyasi partilere, muhalefet partilerine bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız, yeter ki gelin Güneydoğu'da da siyaset yapın. Böylece terörle mücadelemiz daha kolaylaşacak, milletin birliği, beraberliği konusunda çok daha güçlü olacağız. Bir siyasi parti olarak rakiplerini, açık ara farkla siyaset yaptığı bir bölgeye davet etmek belki siyaseten çok uygun düşmeyebilir ama biz siyaset için, gelecek için, Türkiye'nin birliği, beraberliği ve kardeşliği için çalışıyoruz. Onun için de rakiplerimize böyle bir daveti yapıyoruz."

AK Parti'nin büyümeye, gelişmeye devam ettiğine işaret eden Yıldırım, "Bizi Türkiye sevdamız bir araya getirdi, biz bir dava üzerinde bir araya gelmiş Ak kadrolarız. Bu dava milletin davasıdır, milletimizle aramızdaki bağlar ebediyete kadar devam edecek bağlardır." dedi.

Siyasetlerinin öznesinin millet, AK Parti siyasetinin ise çözüm siyaseti olduğuna değinen Yıldırım, insanlar arası ilişkilerde, toplum, millet ilişkilerinde asıl olanın adalet ve hukuk olduğunu belirtti.

- "HDP ayağını kaldırıyor, CHP onun yerine basıyor"

Başbakan Yıldırım, büyük bir insanlık dramının yaşandığı Suriye'den Türkiye'ye sığınanlarla ilgili son günlerde utanç verici tartışmaların yaşandığını söyledi.

Bu tartışmaların Türkiye'nin mazisine yakışmadığına dikkati çeken Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Üzülerek söylüyorum ki birileri yine Cumhurbaşkanımıza muhalefet edeceğim diye maalesef nefret tohumlarını ekmeye devam ediyor.

Vatansız, evsiz, barksız kalmış, sığınacak bir güvenli liman arayan, ölümden kaçan onurlu, şerefli insanlara dönük maalesef bu merhametsizce suçlamalar, ifadeler Türk milletinin ne genlerinde ne de geleneğinde vardır. Biz eğer Suriyeliler başta olmak üzere bütün zorda kalmışların imdadına koştuysak, koşuyorsak, bunu insanlığımızın, inancımızın bir gereği olarak yapıyoruz."

Bütün mazlumların önce Allah'a sonra 79 milyona emanet olduğunu ifade eden Yıldırım, "Zulme uğramış, evsiz, yurtsuz , yuvasız kalmış insanlara dönüp bakmamayı bazıları kendisine yakıştırabilir ama AK Parti olarak bizler bunu asla kabul etmeyiz." dedi.

Yıldırım, bu konuda muhalefet partilerini eleştirerek, şunları kaydetti:

"Son günlerde adeta bir nefret suçu işler gibi bir ittifak kurulduğunu görüyoruz, HDP ile MHP temsilcileri bile bazen bu konuda aynı şeyleri söylüyor. Sayın Bahçeli ile Sayın Demirtaş aynı cümleleri kuruyorlar. MHP Genel Başkanı için bu durum hiç de kabul edilebilir bir şey değildir. CHP zaten HDP çizgisine çoktan girmiş durumda, maalesef her türlü siyasi demeçlerinde, her türlü siyasi faaliyetlerinde HDP ayağını kaldırıyor, CHP onun yerine basıyor."

(Sürecek)

Yorumlar