Myanmar'daki Müslümanlar bayramda yalnız bırakılmadı

- İHH ve Sadakataşı Derneği tarafından başta Arakan olmak üzere Myanmar'daki Müslümanlara Kurban Bayramı dolayısıyla toplam 2 bin 464 hisse et dağıtımı yapıldı - İHH'nın Myanmar'daki yardım ekibinin sorumlusu Demir: - "Burada özellikle Arakan'daki Müslümanlar zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor. İHH olarak 2 bin 380 hisse kurban eti dağıtımı yaptık" - Sadakataşı Derneği Başkan Yardımcısı Özcan: - "İHH ile koordineli şekilde yardımlarımızı yapıyoruz. Toplam 84 hisseyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık"

Google Haberlere Abone ol
Myanmar'daki Müslümanlar bayramda yalnız bırakılmadı

YANGON (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sadakataşı Derneği tarafından başta Arakan olmak üzere Myanmar'daki Müslümanlar Kurban Bayramı'nda yalnız bırakılmadı.

Her yıl Kurban Bayramı'nda dünyanın çeşitli yerlerindeki Müslümanların yanında olan Türk yardımseverler, bu yıl da bu geleneği sürdürdü.

Zor şartlar altında yaşayan Myanmar'daki Müslümanların yüzü, Türk hayırseverlerin yardımıyla bir nebze olsun güldü. Bu kapsamda, İHH ve Sadakataşı Derneği tarafından ülkedeki binlerce ihtiyaç sahibi Müslümana kurban eti dağıtımı yapıldı.

- İHH, 2 bin 380 hisse et dağıttı

İHH'nın Myanmar'daki yardım ekibinin sorumlusu Mücahit Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıf olarak uzun yıllardır mazlum coğrafyalarda yardıma muhtaçlara el uzattıklarını söyledi.

Türkiye'nin yardım elinin uzak coğrafyalara uzandığını dile getiren Demir, "Türk yardımseverler, dinine, ırkına bakmadan her zaman, her yerdeki yardıma muhtaçlara elini uzatmıştır. Bundan dolayı her zaman çok mutluyuz. Bu Kurban Bayramı'nda da dünyanın birçok noktasına dağıldık. İnsanların yüzünü güldürmek için çalışıyoruz. Allah nasip ettikçe her zaman mazlumların yanında olacağız." dedi.

Demir, bir grup arkadaşıyla Myanmar'a geldiklerini anlatarak, şöyle devam etti:

"Biz de bu yıl Kurban Bayramı'nı Myanmar'da geçirdik. Bayramdan önce buraya geldik. Gerekli tüm hazırlıkları ve incelemeleri yaptık. İki grup halinde burada görev yaptık. Bir kısmımız Arakan'da, bir kısmımız da ülkenin diğer yerlerindeki Müslümanlara kurban eti dağıtımı yaptı. Burada özellikle Arakan'daki Müslümanlar zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor. İHH olarak ülke genelinde 2 bin 380 hisse kurban eti dağıtımı yaptık. Mazlumların yüzünü bir nebze olsun güldürebildiysek, bu bize mutluluk olarak yeter. İnşallah bundan sonra da hem buradaki hem de tüm dünyadaki mazlumlara yardım elini uzatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

- Sadakataşı Derneği'nden 84 hisselik yardım

Sadakataşı Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Özcan da her yıl olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da mazlum coğrafyalardaki insanlara yardım etmek için kolları sıvadıklarını aktardı.

Bu kapsamda Myanmar'a geldiklerini belirten Özcan, "Bildiğiniz gibi Myanmar, özellikle de Arakan, Müslümanların çok zor şartlar altında yaşamak zorunda oldukları bir bölge. Gerçekten pek çok şeyden mahrum olarak yaşamak zorundalar. Onlara yardım elini uzatmak vazifemiz. Biz de bunun için buraya geldik. İHH ile koordineli şekilde yardımlarımızı yapıyoruz. Toplam 84 hisseyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık." şeklinde konuştu.


Yorumlar