"Müzmin bekar Şakir"e aranan eş bulundu

- Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki erkek zürafa "Şakir"e 16 yıldır sürdürülen çalışmalar sonucu bulunan eş, Kayseri'den getirilecek - Yakın zamanda Gaziantep'e getirilmesi beklenen dişi zürafa ve "Şakir" için "düğün" yapılması planlanıyor

Google Haberlere Abone ol
"Müzmin bekar Şakir"e aranan eş bulundu

GAZİANTEP (AA) - KEREM KOCALAR - Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ndeki erkek zürafa "Şakir"e 16 yıldır aranan eş bulundu.

Yüzölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bugünlerde "tatlı bir telaş" yaşanıyor.

Hayvanat bahçesine getirildiğinde 3 yaşında olan zürafa "Şakir"e, aradan geçen 16 yılda, Türkiye'nin yanı sıra dünyanın farklı bölgelerinde yapılan eş bulma çalışmalardan sonuç alınamıyordu. Bu nedenle "müzmin bekar Şakir" olarak tanınan zürafa için yapılan girişimler, sonunda başarıya ulaştı.

Ankara'dan Kayseri'ye gönderildiği belirtilen dişi zürafanın, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilmesi için çalışma başlatıldı.

- "Gelinlik" giydirecekler

Resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne getirilmesi beklenen dişi zürafa ile "Şakir"in buluşmasının, "düğün" organizasyonuyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Davetlilere tatlı ikramı yapılacak organizasyonda, davul zurna çalınacağını bildiren yetkililer, dişi zürafaya "gelinlik" de giydirilmesinin planlandığını kaydetti.

Yetkililer, dişi zürafanın isminin, Gaziantep'teki oylama sonrasında belirleneceğini dile getirdi.

Öte yandan, "Şakir"in kaldığı barınağa ek bölmeler yapıldı. Hayvanat bahçesinde, ilk etapta zürafaların birbirine alışması için ayrı bölümler de oluşturuldu.

Yorumlar