"Müzmin bekar Hasret"e eş aranıyor

- Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde "Şakir" olarak tanınan zürafaya geçen aylarda eş bulunmasının ardından yetkililer, şimdi de türü bakımından Türkiye'de tek olan dişi jaguar "Hasret"e eş bulmaya çalışıyor - Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Özsöyler: "Yurt içinde benekli jaguar sadece Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunuyor. Bunun için yurt dışında Almanya, Rusya, Kanada gibi birçok hayvanat bahçeleriyle irtibat halindeyiz"

Google Haberlere Abone ol
"Müzmin bekar Hasret"e eş aranıyor

GAZİANTEP (AA) - KEMAL KARAGÖZ - Gaziantep Hayvanat Bahçesi yetkilileri, uzun süren eş bulma çalışmalarının ardından geçen aylarda muradına eren zürafa "Şakir"den sonra şimdi de türü bakımından Türkiye'de tek olan dişi jaguar "Hasret"e eş bulmaya çalışıyor.

Yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da 2'nci, dünyada ise 4'üncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, egzotik kuşlardan balıklara, sürüngenlerden yırtıcı hayvanlara kadar pek çok sayıda hayvana ev sahipliği yapıyor.

Her yıl binlerce misafirin ziyaret ettiği hayvanat bahçesinde, bu yıl dişi benekli jaguar "Hasret" için eş bulma telaşı yaşanıyor.

Yaklaşık 10 yıl boyunca hayvanat bahçesinin müzmin bekarı olarak anılan "Şakir" adlı zürafa için eş arayan ve çalışmalarını geçen aylarda tamamlayarak zürafayı yalnızlıktan kurtaran yetkililer, şimdi de dişi jaguar için kolları sıvadı.

Almanya'nın Duisburg kentinden 5 yıl önce getirilen ve türü bakımından Türkiye'de tek olan 7 yaşındaki dişi jaguara eş bulmak için yurt dışındaki tüm hayvanat bahçeleriyle iletişime geçen yetkililer, en kısa sürede Hasret'e eş bulunması için çaba sarf ediyor.

- "Düğün yapmayı düşünüyoruz"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hasret"in Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde uzun süreden beri yalnız yaşadığını söyledi.

Dişi jaguara eş bulunması için yurt dışındaki birçok hayvanat bahçesiyle irtibata geçtiklerini aktaran Özsöyler, şunları kaydetti:

"Yurt içinde benekli jaguar sadece Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunuyor. Bunun için yurt dışında Almanya, Rusya, Kanada'daki birçok hayvanat bahçesiyle irtibat halindeyiz. Bizdeki jaguar dişi ve adı Hasret. Kendine bir erkek jaguar aramaktayız. İnşallah en kısa zamanda da zürafa Şakir'den sonra da jaguara bir erkek eş bulacağız. Eş bulduğumuz takdirde düğün yapmayı düşünüyoruz."

Yorumlar