Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

- Irak Ordu Komutanı Albay Ali: - "Güçlerimiz El-Kayyara kasabası merkezinden yaklaşık 4 kilometre mesafede yer alıyor" - "Hava üssünün tekrar kullanıma açılması için ABD'li askeri uzmanlar da bize yardım ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu

MUSUL (AA) - Irak ordusunun terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'u geri almak için başlattığı kurtarma operasyonu, güney bölgesindeki "El-Kayyara" kasabası yakınlarında devam ediyor.

Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri Musul kent merkezinden yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alan kasabadan sadece 4 kilometre uzaklıktaki Harbat Şamam köyünde konuşlanmış durumda.

Iraklı güçlerin, stratejik konuma sahip kasabayı ele geçirip, Dicle nehrinin diğer yakasına geçmek için portatif geçici köprüleri başkent Bağdat'tan çatışma bölgesine getirdikleri aktarıldı.

Kasabanın geri alınması ve bölgedeki operasyonların gidişatı konusunda AA muhabirine bilgi veren Irak Ordu Komutanı Albay Enver Ali, "Güçlerimiz El-Kayyara kasabası merkezinden yaklaşık 4 kilometre mesafede yer alıyor. Şu anda Harbat Şemmam köyündeyiz. Bağdat'tan bölgeye sevk edilen askeri malzemeler ve araçların nehrin diğer tarafına geçirilmesi için geçici bir köprünün kurulmasını bekliyoruz." dedi.

Kasabanın DAEŞ'ten geri alınmasının operasyonun gidişatına yön vereceğini aktaran Ali, kasabanın kentin güney bölgesinde yer aldığını ve stratejik bir öneme sahip olduğunu bildirdi.

- ABD'li askeri uzmanlar bize yardım ediyor

Irak ordusunun, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin hava saldırısı desteğiyle birkaç gün önce geri aldığı El-Kayyara askeri hava üssünün önemine de değinen Ali, "Buradan kalkacak savaş uçakları ve helikopterler, Musul'daki DAEŞ hedeflerini vurabilecek." diye konuştu.

Uzmanlardan oluşan ABD'li askerlerin söz konusu hava üssüne geçtiğini de belirten Ali, "Hava üssünün tekrar kullanıma açılması için ABD'li askeri uzmanlar da bize yardım ediyor." ifadesini kullandı.



Yorumlar