Musul'daki sokak çatışmaları

- Güvenlik güçleri ile DEAŞ arasında şiddetlenen sokak çatışmalarında biri gazeteci 30 sivil yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Musul'daki sokak çatışmaları

MUSUL (AA) - Irak ordusu ile terör örgütü DEAŞ militanları arasında şiddetlenen sokak çatışmaları sonucu aralarında bir gazetecinin de bulunduğu 30 sivilin yaralandığı belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil Doğu Hastanesi Acil Müdahale Servisi Müdürü Seyid Zeman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'da sokak çatışmalarının şiddetlenmesinden sonra her gün ambulanslarla çok sayıda yaralının hastanelerine gittiğini, son 24 saatte 30 sivilin hastaneye ulaştırıldığını söyledi.

Yaralılar arasında sadece sivil vatandaşların olmadığı bilgisini paylaşan Zeman, "Sokak aralarındaki sıcak çatışmaları görüntülemek isteyen gazeteciler de DEAŞ'ın keskin nişancılarının hedefi oluyor. Bugün bir özel televizyonun kameramanı bacağından yaralandı." dedi.

DEAŞ'ın sadece keskin nişancılarla saldırmadığını aktaran Zeman, "Örgütün bombalı araç ve havan topu atışlarından dolayı da siviller yaralanıyor" diye konuştu.

IKBY'nin Erbil kent merkezli "K24" televizyonu da Muhammed Halepçeyi adındaki bir kameramanın Musul'un Tahrir Mahallesi'ndeki çatışmaları takip ederken militanların açtığı ateş sonucu yaralandığını duyurdu.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, 17 Ekim'de Musul'u kurtarma operasyonun başladığını duyurmuştu.

Yorumlar