"Musul da Senin Yurdun" kampanyası

- Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık: - "Irak'ın desteğe ihtiyacı var. Biz de bu noktada elimizden gelen desteği, komşumuz ve kardeşimiz olan Irak'a sağlıyoruz" - "Musul halkını yardımlarımızla ayakta tutmaya çalışıyoruz. Açtığımız kampanya ile onları yalnız bırakmayacağız, ellerinden tutacağız ve yaralarını saracağız"

Google Haberlere Abone ol
"Musul da Senin Yurdun" kampanyası

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayının Musul için başlattığı, "Musul da Senin Yurdun" kampanyası devam ediyor.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, hayırseverler kampanyaya, 2868'e Musul yazıp mesaj atmaları karşılığında 10 lira bağış yapabilecek.

Ayrıca tüm bankalardaki Kızılay bağış hesapları üzerinden de nakdi bağış yapılabilecek. Kızılay’ın bağış kanallarından olan 168 çağrı merkezi de ücretsiz olarak aranabilecek.

Firmalar ise gıda, giysi ve benzeri bağışlarını Türk Kızılayına yaparak Musul halkına destek olabilecek. Bunun karşılığında alacakları bağış makbuzlarıyla vergi muafiyeti sağlayabilecekler.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, "Musul da Senin Yurdun" kampanyası için bağış çağrısında bulunarak, Musulluların yardım beklediği tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

Ateş çemberindeki Musul halkına yardım için 10 TL karşılığında 2868'e bir SMS atmanın yeterli olduğunu aktaran Kınık, şu değerlendirmede bulundu:

"Musul'da binlerce insan ateş çemberinde, savaşta ayakta kalmaya çalışıyor. Sınırlarımızın hemen dışında çok büyük insani dramlar yaşanıyor. Bu dramda ilk önce baktıkları bölge Türkiye ve ilk yardım bekledikleri toplulukta milletimizdir. Çünkü şimdiye kadar sadece bizden yardım gördüler. Irak'ın desteğe ihtiyacı var. Biz de bu noktada elimizden gelen desteği, komşumuz ve kardeşimiz olan Irak'a sağlıyoruz. Musul halkını ülkelerinde kalarak yardımlarımızla ayakta tutmaya çalışıyoruz. Açtığımız kampanya ile onları yalnız bırakmayacağız, ellerinden tutacağız ve yaralarını saracağız. "

Kınık, Türk Kızılayının, savaş nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan Musul'daki siviller için bölgeye bugüne kadar 5 milyon 34 bin 338 lira tutarında 50 tır insani yardım malzemesi gönderdiğini kaydetti.

Yorumlar