Mustafa'nın umudu İtalya

- Milyonda bir görülen Steven Johnson Sendromu hastalığına yakalanan 9 yaşındaki Mustafa Ataseven sağlığına kavuşmak için gün sayıyor

Google Haberlere Abone ol
Mustafa'nın umudu İtalya

UŞAK (AA) - Uşak'ta, milyonda bir görülen Steven Johnson Sendromu hastalığına yakalanan 9 yaşındaki Mustafa Ataseven sağlığına kavuşmak için gün sayıyor.

Mustafa'nın öğretmen babası Mehmet Ataseven gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun geçen yıl bademcik ameliyatı olduktan sonra kullandığı bir antibiyotiğe bağlı olarak milyonda bir görülen Steven Johnson Sendromu hastalığına yakalandığını belirtti.

Baba Ataseven, oğlunun sekiz ay tedavi gördüğünü, hastalıktan dolayı vücudunda oluşan yanıkların büyük bir bölümünün tedavi edildiğini, korneasında meydana gelen yanığın tedavisinin yapılamadığı, bu nedenle görme yetisini tamamen yitirebileceğini söyledi.

Oğlunun, korneasında meydana gelen yanığın tedavisinin yurt dışında yapılabileceğini bu nedenle kısa süre sonra İtalya'ya gideceklerini aktaran baba Ataseven, "Çocuğumuz ameliyatının ardından böyle bir sıkıntı yaşadı. Ameliyatından kısa bir süre sonra çocuğumuzun gözlerinde yanma ve kızarıklıklar fark ettik. Daha sonra tüm vücudunda yanmalar oldu. Biz hemen sağlık kuruluşlarına giderek gereken müdahaleleri yaptırdık. Vücut yanmalarının büyük bir bölümü geçti. Fakat göz korneasında oluşan yanma nedeniyle görme yetisinin büyük bir kısmını kaybetti" ifadelerini kulandı.

Mustafa'nın hastalığının tedavisinin 4 ülkede yapıldığını tedavisi için 28 Kasım'da İtalya'ya gideceklerini aktaran baba Ataseven, oğlunun tedavisi için çok fazla maddi güç gerektiğini belirtti.

Ataseven, çocuğu için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade ederek, "Oğlumun göz korneasından ameliyat olması gerekiyor. Bu konuda ülkemizde ameliyat söz konusu değil. Maalesef dünyada 4 ülke bu ameliyatı sağlıyor. Onlardan birisi de İtalya. Biz İtalya'dan davet aldık. Eğer olumlu bir tedavi süreci başlarsa 600 bin Avro ilk etapta gerekebilir. Fakat bu maddi yük bizi aşabilir. Bu nedenle destek gerekebilir. Umarız en kısa sürede bu çocuğumuz sağlık sorunun aşar ve sokaklara arkadaşlarının yanına dönebilir. Şu an çocuğumuz ışıktan etkilenmesin diye evimizin tüm pencerelerini güneş ışıklarından korunaklı bir hale getirdik. Ayrıca sokağa çıkamıyoruz" dedi.

- Küçük Mustafa'ya Belediye Başkanı Cahan'dan destek

Belediye Başkanı Nurullah Cahan eşi Halime Cahan ile Mustafa ve ailesini ziyaret etti. Mustafa'ya her türlü desteği verebileceklerini ifade eden Cahan, anne Naciye ile baba Mehmet Ataseven'den süreç ve yapılması gerekenler hakkında bilgi aldı.

Bir çocuğun sağlığına kavuşması için yapılacak yardımların son derece önemli olduğunu aktaran başkan Cahan, şunları kaydetti:

"Pırıl pırıl bir çocuğun bu şekilde ağır bir yükle karşılaşması bizleri derinden etkiledi. Rabbim daha büyük sıkıntılar vermesin temennisi her zaman böyle durumlarda teselli oluyor. Fakat bizler bu aşamada çocuğumuz için neler yapabileceğimiz hususunda etkili olmak istedik. Öncelikle Mustafa'nın yurt dışına gidip bir muayene olma süreci söz konusu. Biz bu süreci yakından takip edeceğiz. İtalya'da gözleri konusunda güzel gelişmeler yaşanmasını ümit ediyoruz. Bundan sonraki aşamada da etkin bir şekilde destek sağlamak niyetindeyiz. Bu konuda gerekirse bir kamuoyu oluşturarak elimizden gelenin fazlasını maddi ve manevi sağlayacağız."


Yorumlar