Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki alt geçit çalışmaları

- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Doğan: - "İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın cebinden çıkan 3 milyon lirayı, bu kentin, kamunun kaynaklarını sokağa atmıştır. Dolayısıyla bir kamu zararı söz konusudur"

Google Haberlere Abone ol
Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki alt geçit çalışmaları

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, belediye tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yürütülen çalışmaların tıkandığını belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın cebinden çıkan 3 milyon lirayı, bu kentin, kamunun kaynaklarını sokağa atmıştır. Dolayısıyla bir kamu zararı söz konusudur." değerlendirmesinde bulundu.

Doğan, yaptığı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon liraya yakın para harcanarak, yenilenen Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki son çalışmaların ve yaşanan aksaklıkların İzmirlileri memnun etmediğini bildirdi.

Üçkuyular Vapur İskelesi ile Göztepe üst geçidi arasında önceki yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yenileme çalışmaları ve sahilde yapılan kıyı tasarım faaliyetlerinin boşa gittiğini vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

"Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 'İzmir halkını denizle barıştıracağız' diyerek başladığı bu projede ne yazık ki bir kez daha sınıfta kaldı. Halkımız denizle barışacağı yerde sahile küserken, belediyeye yönelik tepkiler de gün geçtikçe artmaktadır. Daha henüz geçen yıl yenilenerek vatandaşların kullanımına sunulan sahildeki dokunun ve kaldırımların bugün bitmek bilmeyen tramvay çalışmaları ve inşaata kurban edildiğini görüyoruz. Yap-boz tahtasına dönen kaldırımlar, delik deşik olmuş yürüyüş alanları, her gün sökülüp tekrardan yerine takılan aydınlatma direkleri içimizi acıtmakla birlikte, vatandaşlarımızın da zorda kaldığını görüyoruz. Bırakın sahilde yürümeyi, otobüse binmek ve yolda yürümek isteyen İzmirli hemşerilerimiz adeta kırk takla atarken, belediye bu soruna çözüm getireceği yerde aynı sahil kesiminde her gün sil-baştan yeniden kazma vurmaktadır."

Yapılan kritik hatalar nedeniyle 3 milyon liralık bir kamu zararı ortaya çıktığını ileri süren Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yaşanan bu manzara içimizi acıtmakla birlikte, önceki yıl 3 milyon liraya yakın para harcanan gözde sahil kesiminde ortaya çıkan bu kareler İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öngörüsüzlüğünün, vizyonsuzluğunun ve bu kentin ne kadar kötü yönetildiğinin de resmi olmuştur. Geçen yıl yine sahil bandıyla ilgili bu sıkıntıları ve vatandaşların şikayetlerini gündeme taşıdığımızda bizleri yerden yere vuranlara şimdi bir kez daha sormak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarımızın cebinden çıkan 3 milyon lirayı, bu kentin, kamunun kaynaklarını sokağa atmıştır. Dolayısıyla bir kamu zararı söz konusudur. Yaşanan bu zararın hesabını kim verecektir. İzmir halkı adına soruyoruz, yaşanan öngörüsüzlüğün, vizyonsuzluğun hesabını belediye bürokratları mı, Sayın Kocaoğlu mu verecek, yoksa bu zararın faturası da yine hemşerilerimizin cebinden mi çıkacak."

Yorumlar