MÜSİAD heyetinin Paris temasları

- MÜSİAD Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu, Paris'te lobicilik ve dış ticareti geliştirme hedefiyle düzenlenen toplantılara katıldı

Google Haberlere Abone ol
MÜSİAD heyetinin Paris temasları

PARİS (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu, Fransa'da bir dizi temasta bulundu. İki ülke arasında lobicilik ve dış ticareti artırmayı hedefleyen ikili ve toplu görüşmelerde Türk ve Fransız iş dünyasının genel durumu ile olası iş birlikleri üzerinde duruldu.

Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Komisyonu Başkan Yardımcısı Zeki Güvercin başkanlığındaki MÜSİAD heyeti, Paris Büyükelçiliğinde Elçi-Müsteşar Ali Onaner'i ziyaret ederek 15 Temmuz darbe girişimi, Fransız Senatosunda yasalaşan 1916 olaylarıyla ilgili tasarı ve ekonomik ilişkiler konularında istişarelerde bulunuldu. Ardından Türkiye'nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Daimi Temsilcisi Erdem Başçı ve Paris Başkonsolosu Emre Kadıoğlu ile bir araya gelen heyet, Fransa-Türkiye ilişkileri yanı sıra iki ülke arasındaki güncel konuları değerlendirdi.

Fransa iş dünyasının çatı örgütü MEDEF'i ziyaret eden heyet, MÜSİAD üyelerinin ticari ilişkileri, üçüncü ülkelerde iş birliği, MÜSİAD’ın uluslararası çalışmaları ve MÜSİAD Fuarı konularında detaylı açıklamalarda bulundu. Görüşmede, iki kuruluş arasında iş birliği ve bilgi alış verişinin ilerletilmesi için ilgili komisyonların çalışmaları takip etmesi kararlaştırıldı.

Fransız küçük ve orta ölçekli işletmeler konfederasyonu CGPME yöneticileri ile de görüşen MÜSİAD heyeti, kuruluş bünyesinde bulunan farklı organizasyonların Türkiye ve Türk şirketleri ile yaptıkları çalışmalar ve ileriye dönük projeleri ele aldı.

Paris programının son gününde Fransa'da 6 ay sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili temaslarda bulunan heyet, "Fransız Sağı"nın Cumhurbaşkanı aday adayları ile bir araya geldi. Sırasıyla Nathalie Kociusco Morizet, Bruno Le Maire, Alain Juppe ve Nicolas Sarkozy ile görüşen Zeki Güvercin başkanlığındaki heyet, Türkiye ve Fransa arasında ticaretin geliştirilmesi ve işbirliğinin devamı konularını masaya yatırdı.

Lobicilik ve dış ticaret temalı ziyaret ve görüşmelerde MÜSİAD Paris Şubesi Başkanı Hakan Kalaycı da hazır bulundu.

Yorumlar