Münbiç'te 216 bin kişi yerinden olabilir

- BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Laerke: - "Suriye Demokratik Güçleri'nin DAEŞ'in kontrolü altındaki Münbiç'i geri almak için başlattığı operasyonlar ve artan çatışmalar nedeniyle 216 bin kişi yerinden edilme riskiyle karşı karşıya"

Google Haberlere Abone ol
Münbiç'te 216 bin kişi yerinden olabilir

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler, Suriye Demokratik Güçleri'nin terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altındaki Münbiç'i geri almak için başlattığı operasyonlar ve artan çatışmalar nedeniyle 216 bin kişinin yerinden edilme riskiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünden bu yana Ebu Kalkal ve Münbiç civarında yerinden edilenlerin sayısının 33 bin 485'e ulaştığını söyledi.

Laerke, "Suriye Demokratik Güçleri'nin DAEŞ'in kontrolü altındaki Münbiç'i geri almak için başlattığı operasyonlar ve artan çatışmalar nedeniyle 216 bin kişi yerinden edilme riskiyle karşı karşıya." dedi.

Münbiç'teki durumun, sivillerin insani yardıma erişimi konusunda da son derece endişe verici olduğunu belirten Laerke, gelişmeleri yakından takip ettiklerini sözlerine ekledi.


Yorumlar