Multinet Up, AÇEV için koştu

- Multinet Up Kurumsal Koşu Takımı Multi Runners, 38. Vodafone İstanbul Maratonu'na eğitim açısından dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara okuma sevgisi kazandırmak için katıldı

Google Haberlere Abone ol
Multinet Up, AÇEV için koştu

İSTANBUL (AA) - Multinet Up Kurumsal Koşu Takımı Multi Runners, 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda eğitim açısından dezavantajlı bölgelerde yaşayan 5 ila 10 yaş arası çocuklara okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için koştu.

Multinet Up'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin Kurumsal Koşu Takımı Multi Runners birçok kurum ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı 38. Vodafone İstanbul Maratonu'nda, Anne Çocuk Eğitim Vakfı'nın (AÇEV) "Okuyan Bir Gelecek Adımlarınızla Gelecek" projesi için yer aldı.

Dünya çapında çeşitli ülkelerden yaklaşık 25 bin sporseverin katıldığı ve Türkiye'den 220 kurumsal koşu takımının yer aldığı maratonda, Multi Runners kıtalar arası 10 kilometrelik parkuru çocuklar için tamamladı.

Böylece, Adım Adım oluşumuyla 2013'ten bugüne gönüllü koşucuları sayesinde projelerine önemli bir kaynak imkanı sağlayan AÇEV'in destekçileri arasına bu sene Multinet Up da katıldı.

"Okuyan Bir Gelecek Adımlarınızla Gelecek" kampanyası, sosyoekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde yaşayan 5 ila 10 yaş arası çocuklara okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırarak okul başarısına katkıda bulunmak için tasarlandı. Kampanya ile yaratılacak kaynakla 1.400 çocuk için 6 haftalık okuma programı, 25 okula AÇEV kütüphanesi kurulması, aile ve öğretmen eğitimleri yapılması hedefleniyor. Bir çocuğun bu projeden faydalanabilmesi için maliyet 180 TL olarak belirlendi.

Multinet Up, 200 kişiye yakın bağışçıdan 15 bin TL'nin üzerinde bağış topladı. Gelen ilgiden mutlu olduklarını belirten yetkililer, toplanan yardımlarla alınacak kitapların AÇEV kütüphaneleriyle ebeveyn ve eğitimcilere okumanın önemi konusunda farkındalık kazandıracağını vurguladı.



Yorumlar